Ο Ατζούν Ιλιτζαλί είναι ποδοσφαιρόφιλος ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται όλο και περισσότερο με ιδιοκτησίες ομάδων. Έκανε την αρχή με την αγγλική Χαλ και τώρα ψάχνει κάτι διαφορετικό. Ο mr Survivor, κοίταξε την αγορά της Ελλάδας. Παράλληλα είχε συμμετοχή στην πρόσληψη του Φατίχ Τερίμ από τον Παναθηναϊκό.

Μια εποχή ασχολήθηκε με τον Βόλο, για να τον αγοράσει, αλλά το ενδιαφέρον του ατόνησε. Ωστόσο τελευταία έριξε το βάρος στη Σλοβενία. Σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας, Ατζούν Ιλιτζαλί, θέλει να επενδύσει στο ποδόσφαιρο της χώρας.

Την είδηση επιβεβαίωσε λίγο αργότερα και ο ίδιος ο Ατζούν Ιλιτζαλί, ο οποίος δήλωσε: «Υπάρχει η ιδέα του να αγοράσω μια ομάδα στην Σλοβενία. Συναντήθηκα με τον Αλεξάντερ Τσεφέριν, τον πρόεδρο της UEFA. Έχω συγκεκριμένες ιδέες για το ποδόσφαιρο, τις οποίες του παρουσίασα».

Οι Ολίμπια Λιουμπλιάνας και Μούρα είναι οι πιθανότεροι στόχοι του Τούρκου επιχειρηματία, που έχει στην κατοχή του πέραν της Χαλ και την ιρλανδική Σέλμπουρν. Επίσης έχει μέρος των μετοχών στην ολλανδική Φορτούνα Σιτάρντ.