Μια παρουσία και δύο απουσίες μέτρησε ο Φατίχ Τερίμ στην ουσιαστικά τελευταία “γεμάτη” προπόνηση του Παναθηναϊκού πριν από το καθοριστικό ντέρμπι της πρεμιέρας των playoffs της Super League με τον Ολυμπιακό στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”.

O Τούρκος προπονητής είδε τον Μπένιαμεν Βέρμπιτς να βγάζει χωρίς προβλήματα το πλήρες πρόγραμμα της προπόνησης, σε αντίθεση με τον Μπαρτ Σένκεφελντ και τον Χουάνκαρ που ουσιαστικά τέθηκαν νοκ άουτ από τη σύγκρουση με τον “αιώνιο” αντίπαλο το βράδυ της Κυριακής (20:30).

Ο Παναθηναϊκός και η συντριβή του Ολυμπιακού από τη Μακάμπι

Ανεξαρτήτως προσώπων, πάντως, ο Φατίχ Τερίμ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην πνευματική και ψυχολογική προετοιμασία των ποδοσφαιριστών του για ένα παιχνίδι που, ενδεχομένως, να καθορίσει τη μοίρα του “τριφυλλιού” στη συνέχεια του πρωταθλήματος της Super League.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν θέλει με τίποτα να “χαλάσει” τη σκέψη των παικτών του η συντριβή του Ολυμπιακού από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για τους “16” του Europa Conference League και να δημιουργήσει οποιοδήποτε φαινόμενο εφησυχασμού ή αποπροσανατολισμού στο προπονητικό κέντρο του Κορωπίου.

Ο Τερίμ θέλει να "χτυπήσει" από τα άκρα τον Ολυμπιακό

Αγωνιστικά, βέβαια, ο Τερίμ σχεδιάζει να αξιοποιήσει το οφθαλμοφανές πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός κυρίως στα άκρα της άμυνάς του, καθώς η επιθετικότητα του Ροντινέι σε συνδυασμό με την έλλειψη αλληλοκαλύψεων (κυρίως από Φορτούνη, Ποντένσε) στα ακραία μπακ των “ερυθρόλευκων” δίνει τη δυνατότητα στους αντιπάλους των Πειραιωτών για δημιουργία πολύ επικίνδυνων ρηγμάτων προς την περιοχή του Πασχαλάκη.

Ο Τούρκος θεωρεί ότι στο ρόστερ του Παναθηναϊκού υπάρχουν αρκετοί παίκτες που μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στην οπισθοφυλακή της ομάδας του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και πιθανότατα θα δούμε τους “πράσινους” να δίνουν λίγο περισσότερο την μπάλα στους αντιπάλους τους για να αξιοποιήσουν το αργό αμυντικό transition των γηπεδούχων.