Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της τα τελευταία χρόνια με φόντο ένα εισιτήριο για το Euro 2024 στα γήπεδα της Γερμανίας. Το ομοσπονδιακό μας συγκρότημα με καθοδηγητή τον Γκουστάβο Πογιέτ αντιμετωπίζει στο "Μπόρις Παϊχάτζε" της Τιφλίδας τη Γεωργία η οποία με τη σειρά της δίνει ραντεβού με την δική της ιστορία. 

Από τους 27 που ταξίδεψαν στην Τιφλίδα, ο Γκουστάβο Πογιέτ έπρεπε να αφήσει εκτός τέσσερις διεθνείς προκειμένου να συμπληρωθεί η τελική 23αδα από την οποία ο Ουρουγουανός τεχνικός θα κληθεί να επιλέξει τους παίκτες που θα οδηγήσουν τη χώρα μας σε μια "χρυσή πρόκριση". 

Αυτοί που θα δουν τον "τελικό" με τα πολιτικά τους θα είναι οι Σωκράτης Διούδης, Μανώλης Σάλιακας, Γιώργος Τζαβέλλας και Χρήστος Τζόλης με την τελική 23αδα να αποτελείται από τους εξής: Βλαχοδήμος, Πασχαλάκης, Αθανασιάδης, Τσιμίκας, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Ρέτσος, Ρότα, Μπάλντοκ, Κουλιεράκης, Μπακασέτας, Μπουχαλάκης, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Ζέκα, Σιώπης, Ιωαννίδης, Μασούρας, Πέλκας, Χατζηγιοβάνης, Κωνσταντέλιας, Γιακουμάκης, Παυλίδης.

Όσον αφορά την ενδεκάδα, οι ίδιοι 11 που ξεκίνησαν τον ημιτελικό με το Καζακστάν θα διεκδικήσουν την πρόκριση και στην Τιφλίδα. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, λοιπόν, κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Βλαχοδήμος, στην άμυνα οι Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος και Τσιμίκας, στον άξονα οι Κουρμπέλης, Μάνταλος και Μπακασέτας, στη δεξιά πτέρυγα ο Μασούρας, στην αριστερή ο Πέλκας και στην κορυφή ο Φώτης Ιωαννίδης.