Αυτά συμβαίνουν δυστυχώς όταν δεν τηρείται ίχνος από τα πρωτόκολλα υγείας. Σε μια εντελώς άτυχη στιγμή σε γήπεδο της Αλγερίας, ένας 17χρονος ποδοσφαιριστής δέχθηκε κλωτσιά από αντίπαλό του στο συκώτι η οποία του προκάλεσε εσωτερική αιμορραγία η οποία αποδείχθηκε μοιραία. Κατά την πτώση του στο έδαφος ο νεαρός αθλητής έχασε τις αισθήσεις του καθώς φράκαρε ο αεραγωγός του (κοινώς "του γύρισε η γλώσσα").

Στο γήπεδο δεν υπήρχε γιατρός αλλά ούτε ασθενοφόρο και τις πρώτες βοήθειες του έδωσαν οι προπονητές του. Ασθενοφόρο επίσης δεν υπήρχε κοντά και ο άτυχος Γουασίμ Ντζεζάρ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ιδιωτικό αυτοκίνητο. Οι γιατροί όσο και να προσπάθησαν, δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Οι εικόνες ήταν τραγικές με συμπαίκτες, αντιπάλους και γενικότερα όσους παρευρίσκονταν στο γήπεδο να τραβούν τα μαλλιά τους, μην μπορώντας να πιστέψουν τι συνέβη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η νομοθεσία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αλγερίας προϋποθέτει κανονικά την ύπαρξη τουλάχιστον γιατρού προκειμένου να ξεκινήσει ένας αγώνας. Όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες.

Όταν, όμως, δεν συμβαδίζεις με την αθλητική νομοθεσία και κυρίως το κομμάτι των πρωτοκόλλων υγείας, παίζεις όπως αποδεικνύεται με την ανθρώπινη ζωή. Δεν συμβαίνουν κάθε μέρα τέτοια περιστατικά, αλλά όταν συμβούν θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος.