Τι κι αν έφτασε στο σημείο να χάνει με -16 πόντους στα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου; Τι κι αν για ένα ημίχρονο ξέχασε την άμυνα που παίζει σε όλη τη σεζόν; Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε συγκλονιστικό δεύτερο ημίχρονο (επιμέρους 55-35) παίρνοντας μια τεράστια νίκη απέναντι στην Μπαρτσελόνα που τον στέλνει στη δεύτερη θέση της βαθμολογία της Euroleague. Απίστευτος Κώστας Σλούκας (18π. 4ρ. 8ασ.) οδήγησε στην ανατροπή ενώ ο Κέντρικ Ναν (22π.) ανέλαβε δράση στο φινάλε με την ομάδα του Αταμάν να ισοφαρίζει το -8 της ήττας του πρώτου γύρου στο "Παλάου Μπλαουγκράνα". Άλλη μια αθόρυβη μεγάλη εμφάνιση των Μήτογλου (19π. 10ρ.) και Λεσόρ (13π. 7ρ. 4ασ.).

Η Μπαρτσελόνα τιμώρησε την κακή άμυνα του Παναθηναϊκού στη ρακέτα

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με διαδοχικά λάθη στο παιχνίδι δίνοντας την ευκαιρία στην Μπαρτσελόνα να τρέξει. Το πρώτο προβάδισμα των "πράσινων" ήρθε για το 7-6 με τους Κέντρικ Ναν και Ντίνο Μήτογλου να δίνουν λύσεις στο σκοράρισμα. Τα λάθη όμως συνεχίστηκαν για τους "πράσινους" κάτι που έδωσε την ευκαιρία στους "Μπλαουγκράνα" να βρουν ένα σερί 9-0 το οποίο έφερε προβάδισμα +8 (11-19).

Ο Γιαν Βέσελι αισθανόταν τόσο άνετα που έβαζε μέχρι και... τρίποντα ενώ οι υπόλοιποι συμπαίκτες του επιτέθηκαν με μεγάλη ευκολία στο ζωγραφιστό. Τα επιθετικά ριμπάουντ ήταν ένα ακόμη πρόβλημα το οποίο έδωσε τέσσερις παραπάνω επιθέσεις στην ομάδα του Γκριμάου. Παρ' όλα αυτά ένα κάρφωμα του Λεσόρ και ένα τρίποντο του Ναν ελαχιστοποίησαν τη χασούρα ενόψει του δεύτερου δεκαλέπτου.

Εφιαλτικό ξεκίνημα στο δεύτερο δεκάλεπτο, με αμυντική πεντάδα κράτησε τη διαφορά στο -12 ο Παναθηναϊκός 

Δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό, το ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου είχε ακόμη χειρότερη εξέλιξη. Ο Ρίκι Ρούμπιο μπήκε ορεξάτος, ο Βίλι Ερνανγκόμεθ κυριαρχούσε κάτω από τη ρακέτα, η διαφορά εκτοξεύτηκε στο -16 (24-40) και ο Αταμάν έριξε μέχρι και τον Μπαλτσερόφσκι στο παρκέ, τον οποίο δεν φαινόταν έτοιμος να εμπιστευτεί, ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη και με την είσοδο του Καλαϊτζάκη. 

Από εκείνο το σημείο και έπειτα η άμυνα έφτιαξε έστω για ένα τετράλεπτο ρίχνοντας τα ποσοστά των παικτών του Γκριμάου. Γκραντ και Καλαϊτζάκη εμπιστεύτηκε στην περιφέρεια ο Αταμάν με τους Μήτογλου και Λεσόρ κάτω από τη ρακέτα και τον Γκριγκόνις στο "3". Παρ' όλα αυτά το "τριφύλλι" δεν βρήκε το επιθετικό μομέντουμ που έψαχνε και απλώς μείωσε τη διαφορά του ημιχρόνου στο -12 (34-46).

Με θεμέλιο την καλή άμυνα και ηγετικό Σλούκα, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο παιχνίδι με 26-15 στο τρίτο δεκάλεπτο

Ο Κέντρικ Ναν μπήκε φορτσάτος στο τρίτο δεκάλεπτο και έδωσε σύνθημα αντεπίθεσης ενώ με σουτ του Γκριγκόνις, η διαφορά μειώθηκε γρήγορα σε μονοψήφιο αριθμό (41-50). Δύο λάθη του Σατοράνσκι έφεραν ακόμη πιο κοντά το τριφύλλι με τον Γκριμάου να βάζει άμεσα στο παρκέ τους Ρούμπιο και Λαπροβίτολα. Τότε βρήκε ευκαιρία να επιτεθεί ο Σλούκας και το ΟΑΚΑ ξεκίνησε να... ζεσταίνεται για τα καλά. 

Ο μόνος τρόπος που η Μπαρτσελόνα έμενε μπροστά ήταν τα σουτ μέσης απόστασης του Γιαν Βέσελι. Όταν ο Τσέχος δεν έπαιρνε την μπάλα οι άμυνες έβγαιναν, και με την επίθεση να λειτουργεί καλά με καθοδηγητή τον Σλούκα (είχε φτάσει τους 8 πόντους με 8 ασίστ), η διαφορά έπεφτε ολοένα και περισσότερο. Ο Μάριους Γκριγκόνις ολοκλήρωσε την ανατροπή κάνοντας το 56-55 με φόλοου... και φάουλ! Κάποια "φθηνά" φάουλ έδωσαν εύκολο σκορ στην αναιμική επίθεση της Μπάρτσα ενώ ο Αταμάν έριξε στο παρκέ και τον Βιλντόσα για να πάρει ανάσες... δευτερολέπτων ο Σλούκας.

Σλούκας και Ναν οδήγησαν εκ του ασφαλούς τον Παναθηναϊκό σε τεράστια νίκη και με υπέρ του διαφορά

Το δίδυμο των Σλούκα και Ναν καθοδηγούσε μαεστρικά κάθε επίθεση του Παναθηναϊκού και το προβάδισμα είχε περάσει για τα καλά σε ελληνικά χέρια. Η Μπαρτσελόνα δεν μπορούσε να απειλήσει την ψυχωμένη άμυνα του τριφυλλιού παρά μόνο με ελάχιστες προσωπικές ενέργειες, κυρίως διά χειρός Τζαμπάρι Πάρκερ. Ένας παίκτης όμως δεν ήταν αρκετός για να νικήσει τους συγκλονιστικούς "πράσινους" του δευτέρου ημιχρόνου.

 Το ΟΑΚΑ είχε πάρει φωτιά και με τον Κέντρικ Ναν να αναλαμβάνει δράση για τα καλά, η διαφορά ξεπέρασε γρήγορα το -8 της ήττας του πρώτου γύρου στη Βαρκελώνη. Το πάρτι είχε ξεκινήσει στην κερκίδα και μεταφέρθηκε στο παρκέ με τους παίκτες του Αταμάν να κάνουν ότι θέλουν και εκείνους του Γκριμάου απλώς να... χαζεύουν. Στο τέλος όμως κατάφεραν με βολές του Λαπροβίτολα να ισοφαρίσουν τη διαφορά των 8 πόντων. 

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 34-46, 60-61, 89-81

Δείτε ΕΔΩ το boxscore της αναμέτρησης