Αν υπάρχει ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει τους Μιλγουόκι Μπακς όποτε διαθέτουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στη σύνθεσή τους είναι η… ελευθερία χώρου που βρίσκουν οι συμπαίκτες του έξω από τα 7.25μ. καθώς οι αντίπαλες άμυνες προσαρμόζονται κυρίως στη δική του αναχαίτιση.

Κάτι τέτοιο συνέβη και τα ξημερώματα της Παρασκευής στο NBA. Οι Μπρούκλιν Νετς επιχείρησαν να “κλείνουν” τους διαδρόμους στον Αντετοκούνμπο με αποτέλεσμα Λίλαρντ, Λόπεζ και Γκριν να στήσουν… πάρτι από τη γραμμή του τρίποντου και ουσιαστικά να υπογράψουν από μακρινή απόσταση το τελικό 115-108 των “ελαφιών”, ένα 24ωρο μετά τη “σκληρή” ήττα στη Βοστώνη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czzxchnd4lnd)

Η επιστροφή του Αντετοκούνμπο στους Μπακς

Τι είδαμε, όμως, στην επιστροφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο NBA; Ο “Greek Freak” ήταν ιδιαίτερα ορεξάτος στο ξεκίνημα του ματς και αυτός που… πλήρωσε τα κέφια του ήταν ο Νικ Κλάξτον που αδυνατούσε να τον μαρκάρει.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czzuwg1k8c69)

Παρά τη… σκουριά που προκάλεσε η ολιγοήμερη απουσία του, ήταν ιδιαίτερα κομβικός στα τελευταία λεπτά και παρά τη συνολικά μέτρια βραδιά του (για τα δικά του στάνταρντς) συνέβαλε τα μέγιστα για να επιστρέψουν τα “ελάφια” στις νίκες.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czzva8a3cng1)

Ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 21 πόντους, 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ και μαζί με τον Ντάμιαν Λίλαρντ όρισαν στο φινάλε την τύχη του παιχνιδιού.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czzxjj87nfvt)

“Καυτός” Λίλαρντ, σούταρε από… το σπίτι του

Κορυφαίος παίκτης των Μιλγουόκι Μπακς, βέβαια, ήταν χωρίς αμφισβήτηση ο Ντάμιαν Λίλαρντ. Ο χαρισματικός “Dame” οργίασε για άλλο ένα παιχνίδι στην επίθεση (30 πόντοι, 12 ασίστ, 5/11 τρίποντα… τα περισσότερα από το σπίτι του) αλλά δεν ήταν ο μόνος… πυροβολητής του Ντοκ Ρίβερς.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czzvl2gnsybd)

O Έι Τζέι Γκριν ήταν ο κρυφός άσσος στα χέρια του προπονητή του, καθώς δύο φορές βοήθησε την ομάδα του να “χτίσει” διψήφιες διαφορές (ευστοχώντας σε 5/7 τρίποντα), ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η συνεισφορά του Μπρουκ Λόπεζ με 17 πόντους και 3/5 τρίποντα.

Παρά το γεγονός, πάντως, ότι οι Μπακς διατηρούσαν το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, οι Νετς τους έβαλαν αρκετά δύσκολα ιδιαίτερα στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, όταν όχι μόνο ροκάνισαν διαφορά των 12 πόντων με την οποία ολοκληρώθηκε το τρίτο δωδεκάλεπτο (81-69), αλλά πέρασαν και μπροστά στο σκορ χάρη κυρίως στον επιθετικό οίστρο του Μίκαλ Μπρίτζες που ολοκλήρωσε τον αγώνα με 24 πόντους και 6/14 τρίποντα.

Η ”κοκορομαχία” Αντετοκούνμπο – Σρέντερ

Παρά το γεγονός ότι οι Νετς ήταν αδιάφοροι βαθμολογικά, καθώς μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να προλάβουν τους Χοκς και την είσοδό τους στο τουρνουά play in, το παιχνίδι είχε μεγάλη ένταση και λίγο έλειψε να τιναχθεί στον αέρα από “κοκορομαχία” ανάμεσα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Ντένις Σρέντερ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czzwbqdxp4tl)

Οι δύο παίκτες αντάλλαξαν αρκετό… trash talking με τον Γερμανό να είναι έξαλλος και να βγαίνει ολοκληρωτικά εκτός ρυθμού μετά τον καβγά.