Ο Τόμας Γουόκαπ είναι ένας παίκτης που πλέον έχει ταυτιστεί με τον Ολυμπιακό του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ένας άνθρωπος γεννημένος στο Τέξας που από τη μέρα που πάτησε το πόδι του στη χώρα μας έχει γίνει "ένα" με εκείνην, παίρνοντας μάλιστα και το ελληνικό διαβατήριο για να βοηθήσει και την εθνική μας ομάδα. Δικαιολογημένα ο "Θωμάς" λογίζεται ως ο επόμενος αρχηγός των ερυθρόλευκων μετά τον Κώστα Παπανικολάου. Και αυτοί οι δύο παίκτες ίσως είναι οι μόνοι "αναντικατάστατοι" σε μια ομάδα που ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρει και διαφορετικό πρωταγωνιστή.

Το πρόβλημα, όμως, είναι πως στη δεδομένη στιγμή της σεζόν, ο Γιώργος Μπαρτζώκας καλείται να πάρει μια πολύ κρίσιμη απόφαση. Το πόδι του Τόμας Γουόκαπ μετά το διάστρεμμα που υπέστη στον αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στο Περιστέρι έχει παραμορφωθεί εντελώς. Το πρήξιμο είναι τεράστιο και η θυσία του Αμερικανού ακόμα μεγαλύτερη. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czl6j0ylw5eh)

Στο παρκέ όμως είναι αφύσικο να προσφέρει το 100% των δυνατοτήτων του. Κόντρα στην Εφές, φάνηκε στο έπακρον το έλλειμμα ενέργειας, ταχύτητας και δύναμης. Μπορεί και πάλι να βρήκε τον τρόπο να κάνει 4 κλεψίματα και να μοιράσει 10 ασίστ, αλλά στη μεγάλη εικόνα, δεν βοήθησε προκειμένου η ομάδα του να φύγει με το διπλό από το "Σινάν Ερντέμ".

Το ερώτημα που πρέπει να απαντήσει για τον Γουόκαπ ο Μπαρτζώκας

Εύλογα, λοιπόν, γεννάται ένα δύσκολο να απαντηθεί ερώτημα για τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Μπορεί ο Ολυμπιακός να ζήσει χωρίς τον Τόμας Γουόκαπ και αν ναι για πόσο χρονικό διάστημα; 

Ήδη μέσα στη σεζόν το ερώτημα έχει απαντηθεί και μάλιστα με αντίπαλο τη Βίρτους Μπολόνια στο ΣΕΦ, εκεί που ούτε ο Γουίλιαμς-Γκος ούτε ο Μήτρου-Λονγκ ήταν καλά. Παρ' όλα αυτά οι ερυθρόλευκοι βρήκαν τον τρόπο και κέρδισαν. 

Olympiacos-Virtus | Round 28 Highlights | 2023-24 Turkish Airlines EuroLeague

Το παιχνίδι κόντρα στη Βιλερμπάν μοιάζει με ευκαιρία για τον Τόμας Γουόκαπ να ξεκουραστεί. Καλώς ή κακώς, μεγαλύτερη ανάγκη τον έχει ο Ολυμπιακός στα παιχνίδια της Σερβίας και αργότερα στο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στη Φενέρ στο ΣΕΦ. Κυρίως όμως, ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τον υγιή Γουόκαπ στα παιχνίδια των Playoffs και αν έρθει η πρόκριση, στο Final-Four. 

Στο παιχνίδι με τη Βιλερμπάν αναμένεται να είναι διαθέσιμος και ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ ενώ και ο Γουίλιαμς-Γκος θα έχει κάνει μία παραπάνω προπόνηση. Ο Μιχάλης Λούντζης είναι πάντα εκεί και έχει δείξει πως σαν συμπληρωματικός γκαρντ για ειδικές αποστολές, μπορεί να ανταπεξέλθει στο έπακρο. Άσχετα αν δεν έχει φτάσει στο μέγιστο του potential του.

Πότε μπορεί να πάρει χρόνο ξεκούρασης ο Γουόκαπ;

Ο Ολυμπιακός έχει να αντιμετωπίσει την Πέμπτη τη Βιλερμπάν ενώ τις ερχόμενες δύο εβδομάδες ακολουθούν τα παιχνίδια στη Σερβία, πρώτα απέναντι στην Παρτιζάν και έπειτα στον Ερυθρό Αστέρα. Δύο έδρες που τον ταλαιπωρούν. Τελευταία αγωνιστική έρχεται η Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ. Στην Basket League θα έχει ξεκινήσει ο τρίτος γύρος της κανονικής περιόδου με το ντέρμπι αιωνίων στο ΟΑΚΑ να είναι προγραμματισμένο μετά την ολοκλήρωση της Regular Season της Euroleague

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Ολυμπιακού στη Euroleague

  • Ολυμπιακός - Βιλερμπάν (21/3)
  • Παρτιζάν - Ολυμπιακός (28/3)
  • Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός (4/4)
  • Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε (12/4)

Τα Playoffs της Euroleague αναμένεται να ξεκινήσουν στις 23 Απριλίου ενώ το νεοσύστατο τουρνουά των Play-In θα διεξαχθεί από τις 16 μέχρι τις 19 Απριλίου.

Παίρνοντας ως δεδομένο πως δεν θα τον δούμε σε αγώνα Basket League, ο Τόμας Γουόκαπ είνα τυχερός καθώς δεν υπάρχουν άλλες "διαβολοβδομάδες". Συνεπώς από παιχνίδι σε παιχνίδι υπάρχει ένα μεσοδιάστημα τουλάχιστον μιας εβδομάδας. Είναι στην ευχέρεια του Γιώργου Μπαρτζώκα και του ιατρικού team των ερυθρόλευκων, λοιπόν, το πως θα διαχειριστούν την κατάσταση. 

Γιατί το βασικότερο ζητούμενο για τον Ολυμπιακό, είναι η ομάδα να παρουσιαστεί υγιής στην post-season. Πόσο μάλλον οι σημαντικότερες μονάδες της!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czioj5qinbz5)