Η Αναντολού Εφές απέδειξε για ακόμη μια φορά γιατί είναι ο κακός δαίμονας του Ολυμπιακού παίρνοντας ακόμη μια νίκη στο "Σινάν Ερντέμ" με 85-72. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν στο πρώτο ημίχρονο με 10/14 τρίποντα και βρήκαν την ψυχολογία που χρειάζονταν μετά το κάζο της προηγούμενης αγωνιστικής στη Βιλερμπάν για τη Euroleague. Πλάις και Γουίλις τιμώρησαν τους ψηλούς των ερυθρόλευκων από την περίμετρο με τον Σέιν Λάρκιν να πραγματοποιεί άλλη μια σούπερ εμφάνιση. Από πλευράς ερυθρόλευκων μόνο οι Πίτερς, Φαλ και Παπανικολάου διασώθηκαν από το "ναυάγιο".

Πλάις και Λάρκιν τιμώρησαν από μακριά τον Ολυμπιακό, "το έσωσε" η είσοδος του Παπανικολάου

Με το χειρότερο τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό καθώς ο Τίμπορ Πλάις ξεκίνησε με 3/3 τρίποντα από ισάριθμες ασίστ του Λάρκιν ενώ ο Κλάιμπερν έδωσε από νωρίς την πρώτη διψήφια διαφορά στους Τούρκους (12-2). Μόνο ένα καλάθι με τον Φαλ μπόρεσαν να βρουν οι ερυθρόλευκοι με τον Μπραζντέικις να μην ανταμείβει την εμπιστοσύνη του προπονητή του και να ξεκινάει άσχημα με 0/2 τρίποντα και 1 λάθος.

Πάνω που ο Ολυμπιακός έδειξε να συνέρχεται μετά την είσοδο του Παπανικολάου, ο Λάρκιν μπήκε "στη ζώνη" και με δύο δύσκολα τρίποντα έδωσε εκ νέου διψήφιο προβάδισμα στους γηπεδούχους. Ο αρχηγός μαζί με τους Φαλ και Πίτερς έδωσαν τις επιθετικές λύσεις σε μια κάκιστη περίοδο των Πειραιωτών. Παρ' όλο που οι παίκτες του Μιγιάτοβιτς ξεκίνησαν με 6/8 τρίποντα, η διαφορά έμεινε μόλις στο -5 (26-21) ενόψει της δεύτερης περιόδου.

Ο Ράιτ μείωσε τη διαφορά στον πόντο, όμως η Εφές απάντησε με 20-10 και "καυτό" Γουίλις

Ο Μόουζες Ράιτ ήταν και πάλι εξαιρετικός από το πρώτο του κιόλας πέρασμα και με συνοπτικές διαδικασίες έφτασε τη διαφορά στον πόντο (28-27). Τότε δέχθηκε ένα φτωχό τρίποντο από τον Τόμπσον το οποίο πάγωσε το ρυθμό των ερυθρόλευκων. Το δεύτερο φάουλ του Παπανικολάου έφερε τον Λαρεντζάκη στο παρκέ. Και πάνω που η Εφές είχε ξανά το μομέντουμ, ένα τρελό τρίποντο της "κόμπρας" από το κέντρο έδωσε ανέλπιστο σκορ στον Ολυμπιακό.

Παρ' όλα αυτά ρυθμό αυτή τη φορά είχε βρει ο Γουίλις και με διαδοχικά τρίποντα απειλούσε με συνέπεια από την περιφέρεια, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Πλάις. Οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το pop out του Αμερικανού και σκόραραν με το... σταγονόμετρο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Τούρκοι να βρουν νέα διψήφια διαφορά την οποία κράτησαν μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου. Με 10/14 τρίποντα έκλεισαν το ημίχρονο οι Τούρκοι!

Πίτερς και Φαλ κράτησαν τον Ολυμπιακό στην τρίτη περίοδο αλλά η Εφές είχε ακόμα ρυθμό

Ο Λάρκιν και πάλι ξεκίνησε και πάλι καλά τόσο σε δημιουργία όσο και σε εκτέλεση. Ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις είτε ακουμπώντας την μπάλα στον Φαλ είτε δίνοντας την μπάλα στον Πίτερς που ήταν ζεστός από την περίμετρο. Παρ' όλα αυτά οι άμυνες δεν έβγαιναν με σταθερότητα και έτσι οι γηπεδούχοι έμεναν μπροστά. Όσο δεν έπεφτε ο ρυθμός, δύσκολα θα γινόταν η ανατροπή.

Από τη στιγμή που η άμυνα έσφιξε ως ένα βαθμό και οι παίκτες του Μιγιάτοβιτς δεν έβρισκαν "καθαρές ματιές" προς το καλάθι, η διαφορά έπεσε στον πόντο μετά από τρίποντο του Κάνααν (62-61). Και πάλι όμως οι παίκτες της Εφές βρήκαν απάντηση στον αιφνιδιασμό και ανέβασαν εκ νέου τη διαφορά στο +5 ενόψει της τέταρτης περιόδου (66-61).

Η αμυντική συνέπεια δεν ήρθε ποτέ και η Εφές πήρε εν τέλει εύκολη νίκη

Η πεντάδα της Εφές χωρίς τους Λάρκιν και Κλάιμπερν λειτούργησε εξαιρετικά κυρίως στην άμυνα με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να βρει ρυθμό. Έχοντας τους Γουίλιαμς-Γκος και ΜακΚίσικ σε κακή κατάσταση, δεν γινόταν να αλλάξει κάτι. Αντίθετα οι Μπράιαντ και Μπομπουά το εκμεταλλεύτηκαν και ανέβασαν ξανά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (72-61), ένα εξάλεπτο πριν το φινάλε.

Η άμυνα του Ολυμπιακού δεν έκανε ποτέ την εμφάνισή της για παραπάνω από ένα λεπτό ενώ στην επίθεση το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο. Συγκέντρωση δεν υπήρχε, η αυτοπεποίθηση επίσης, και κάπως έτσι η Αναντολού Εφές πήρε μια διαφορά η οποία ήταν υπέρ αρκετή για να μην ανησυχήσει στο φινάλε. Σίγουρα στα αποδυτήρια του "Σινάν Ερντέμ" οι παίκτες του Μιγιάτοβιτς θα... μουντζώνονται για την ήττα τους από τη Βιλερμπάν.

Τα δεκάλεπτα: 26-21, 48-37, 66-61, 85-72

Δείτε ΕΔΩ το boxscore της αναμέτρησης