Από κυριαρχικό ποδόσφαιρο ως μέταλλο και χαρακτήρα, η Μπάγερ Λεβερκούζεν συνεχίζει την απίθανη φετινή πορεία της, προελαύνοντας στην Bundesliga και επιβιώνοντας με τον πιο δραματικό τρόπο στο Europa League, όπως έδειξαν οι δύο νίκες με Καραμπάχ και εκτός έδρας με Φράμπουργκ την Κυριακή, με το ίδιο σκορ, 3-2. 

Το συγκρότημα του Τσάμπι Αλόνσο έφτασε τους 70 βαθμούς ύστερα από 26 ματς στο πρωτάθλημα Γερμανίας, κρατώντας την Μπάγερν Μονάχου στους 60, ενώ απομένουν οκτώ αγωνιστικές. Αν οι Βαυαροί νικήσουν όλα τα παιχνίδια τους, θα φτάσουν τους 84 βαθμούς, που σημαίνει ότι η πρωτοπόρος θέλει 14, που μεταφράζονται σε τρεις νίκες και πέντε ισοπαλίες ή τέσσερις νίκες και δύο ισαπαλίες, στο χειρότερο σενάριο. 

Φράιμπουργκ-Μπάγερ Λεβερκούζεν: "Χρυσοδάκτυλος" Σικ, "κλείδωσε" τη νίκη


Η Λεβερκούζεν πάει να κάνει... μοτίβο να σκοράρει νωρίς στην Bundesliga, όπως έκανε και την Κυριακή, 17 Μαρτίου, με τον Βιρτς στο 2'. Η Φράιμπουργκ ισοφάρισε γρήγορα, στο 10', με τον Ντόαν, αλλά πριν φύγει το ημίχρονο η Μπάγερ πήρε ξανά το προβάδισμα, με τον Χιόζεκ στο 40'. 

Ο ήρωας των "ασπιρίνων" στα παιχνίδια με την Καραμπάχ για το Europa League, Σικ, το ξανάκανε, δίνοντας στο συγκρότημα του Αλόνσο προβάδισμα δύο τερμάτων στο 53'. Η Φράιμπουργκ μείωσε με τον Καϊτέλ στο 79'. 

Η Λεβερκούζεν έφτασε στην 34η νίκη της σε 40 παιχνίδια φέτος, ενώ έχει και έξι ισοπαλίες. Αυτό ήταν το 16ο παιχνίδι που σκόραρε από τρία γκολ και πάνω, ενώ μόνο τρεις φορές φέτος έχει βάλει σε ματς κάτω από δύο γκολ και μόνο μία, στο 0-0 με την Γκλάντμπαχ, δεν σκόραρε.