Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έδωσε το σύνθημα, και οι παίκτες με το σταφ του Παναθηναϊκού θα πρέπει να το ακολουθήσουν. Αρχής γενομένης από το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Πυλαία, ο Παναθηναϊκός μπαίνει στην τελική ευθεία της σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη με στόχο... μόνο νίκες. Έτσι, ο αρχηγός του "τριφυλλιού", Κώστας Σλούκας, "απάντησε" στο κάλεσμα του προέδρου της ομάδας οργανώνοντας δείπνο συσπείρωσης στη γενέτειρά του, τη Θεσσαλονίκη.

Ο Σλούκας εκτός από το ρόλο του αρχηγού, έχει και το ρόλο του ηγέτη στον Παναθηναϊκό, κάτι που σπάνια συνέβαινε στις προηγούμενες ομάδες που βρισκόταν. Πλέον όντας σε καλή σωματική κατάσταση, ο 33χρονος γκαρντ έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του και θα παίξει ρόλο-κλειδί όσον αφορά το σε ποια κατάσταση θα μπει η ομάδα του στην post-season.

Το δείπνο που παρέθεσε ο Σλούκας στην αποστολή του Παναθηναϊκού AKTOR στη Θεσσαλονίκη

Γέννημα-θρέμα "Σαλονικιός", ο Κώστας Σλούκας βρήκε την καλύτερη δυνατή ευκαιρία προκειμένου να "σπάσει τη ρουτίνα" της ομάδας και να προσφέρει στιγμές χαλάρωσης που πάντα συσπειρώνουν μια ομάδα. Ο αρχηγός του "τριφυλλιού" επέλεξε το εστιατόριο "Γλυκάνισος" και παρόντες ήταν όλα τα μέλη της πράσινης αποστολής στη Θεσσαλονίκη. 

Ο Σλούκας έχει αναλάβει δράση και εντός παρκέ για τον Παναθηναϊκό!

Μετά τη διακοπή της Euroleague για τα "παράθυρα" των εθνικών ομάδων, ο Σλούκας βρήκε την ευκαιρία να πάρει τις ανάσες που έψαχνε τόσο σωματικά όσο και πνευματικά, και πλέον έχει επιστρέψει όντας σε εξαιρετική κατάσταση. Στο ΣΕΦ δεν του βγήκαν όλα όσα ήθελε αλλά τα ντέρμπι αιωνίων, πόσο μάλλον υπό τις συνθήκες που τα ζει ο ίδιος, δεν είναι καθόλου εύκολα διαχειρίσιμη περίπτωση. 

Ακόμα και στο Φάληρο, όμως, έδειξε πως δεν είναι "μαύρη τρύπα" στην άμυνα παρά τα 34 του χρόνια. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη διαφορά του Σλούκα στον Παναθηναϊκό. Ο ζήλος που επιδεικνύει στην άμυνα είναι ένα κομμάτι που παίζει καθοριστικό ρόλο και εμπνέει και τους συμπαίκτες του ενώ δουλειά κάνει και στο κομμάτι των ριμπάουντ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czi0l7huxr6p)

Οι αριθμοί του Σλούκα μετά τη διακοπή είναι στα επίπεδα που θέλει και ο ίδιος, με εξαίρεση το τελευταίο ντέρμπι όπου ήταν άστοχος με 7 πόντους από 1/4 δίποντα και 1/3 τρίποντα. Κόντρα στη Ρεάλ μέτρησε 16 πόντους με 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 3 λάθη, κόντρα στη Βιλερμπάν 14 πόντους με 5 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 1 λάθος. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czop9yti3udt)

Όταν είναι καλά ο Σλούκας, αυτομάτως βρίσκουν χώρους και οι υπόλοιποι καθώς οι άμυνες θα κλείσουν (και) πάνω του. Η κατάσταση του θα κρίνει εν πολλοίς το αν ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να κλείσει νικηφόρα τη σεζόν. Το μόνο που μένει να φανεί είναι το κατά πόσο θα μπορέσει να βρει την πνευματική ισορροπία ώστε να μην κάνει... κατάχρηση του όρου "ηγέτης".