Η 28η αγωνιστική ολοκληρώθηκε σε Serie A και LaLiga, ενώ απομένει το παιχνίδι της Μπόρνμουθ με τη Λούτον την προσεχή Τετάρτη, 13 Μαρτίου, για την Premier League σε ό,τι αφορά το παλίμψηστο στα τρία μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Τη Δευτέρα, 11 Μαρτίου, έγιναν τρία παιχνίδια για τις Premier League, Serie A και La Liga αντιστοίχως. 

Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: Επέστρεψε στις νίκες η Τσέλσι

Ύστερα από δύο διαδοχικά παιχνίδια χωρίς νίκη αλλά και τέσσερα χωρίς ήττα, η Τσέλσι επικράτησε 3-2 της Νιούκαστλ και κράτησε τις αμυδρές ελπίδες της ώστε να μπει στα ευρωπαϊκά εισιτήρια. 

Το βράδυ προοιώνιζε θετικό από νωρίς για τους "μπλε", με τον Τζάκσον να ανοίγει το σκορ στο 6'. Ο Ίζακ, όμως, ισοφάρισε για τις "καρακάξες" στο 43', πριν οι Πάλμερ (57') και Μούντρικ (76') βάλουν τους Λονδρέζους στη θέση του οδηγού. Ο Μέρφι μείωσε στο 90' για τη Νιούκαστλ, που έχει 40 βαθμούς, έναν περισσότερο από την Τσέλσι, η οποία πάντως χρωστάει παιχνίδι, το ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου με την Τότεναμ, η οποία είναι πέμπτη με 53 βαθμούς και δεν έχει λόγο να ανησυχεί για τους συντοπίτες της. 

Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: Ανάσα παραμονής για την Ουντινέζε


Το παιχνίδι της Λάτσιο με την Ουντινέζε για την 28η αγωνιστική της Serie A κράτησε... πέντε λεπτά, αφού στη νίκη των φιλοξενούμενων με σκορ 2-1 όλα τα γκολ σημειώθηκαν από το 47' έως το 51'. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czr8tztqb149)
Και τα τρία σκόραρε η... Ουντινέζε, με τον Τζανάρα να πετυχαίνει το γκολ της νίκης. Ο Λούκα άνοιξε το σκορ, ενώ η Λάτσιο ισοφάρισε με αυτογκόλ του Τζανέτι στο 49'. Το "τρίποντο" μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο, αφού η Ουντινέζε έφτασε στους 27 βαθμούς, ωστόσο ακόμη βρίσκεται στο "κολασμένο" γκρουπ των ομάδων από τη 13η έως τη 19η και προτελευταία θέση, την οποία καταλαμβάνει η Σασουόλο με 23 βαθμούς, ενώ από πάνω της, με 24, βρίσκεται η Φροζινόνε, που αυτήν τη στιγμή υποβιβάζεται. 

Η Σεβίλλη άφησε δύο βαθμούς στη... Segunda Division 



Η Αλμερία έφτασε, επιτέλους, σε διψήφια φιγούρα πόντων, 10, ύστερα από 28 παιχνίδια στη LaLiga, αφού "έκοψε" δύο βαθμούς από τη Σεβίλλη στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος μετά την ισοπαλία με σκορ 2-2. Μάλιστα, πήραν το βαθμό στο 90+5', με το γκολ του Μιλοβάνοβιτς, ενώ είχαν προηγηθεί με τον Εμπαρμπά στο 38'. 

Απέναντι στη σίγουρα υποβιβασμένη ομάδα της LaLiga, η Σεβίλλη έκανε την ανατροπή, με δύο γκολ αργά, του Λουκεμπάκο στο 81' και του Οκάμπος στο 86', όμως δεν κράτησε το προβάδισμα. 

Οι Ανδαλουσιάνοι έφτασαν τους 28 βαθμούς και δεν είναι το... χάλι των πρώτων πέντε μηνών, αλλά δεν έχουν ξεγνοιάσει, αφού η τρίτη από το τέλος Κάντιθ έχει 22.