O Βόλος ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις του στα playouts της Super League φεύγοντας με σπουδαίο διπλό από το "Θεόδωρος Κολοκτρώνης" που χάρη στα γκολ των Κόμπα και Γκαρσία επιβλήθηκε με 2-0 του άσφαιρου Αστέρα Τρίπολης και έκανε το πρώτο από τα... πολλά βήματα που θα ακολουθήσουν για να μπορέσει να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία, "φωνάζοντας" με το... καλημέρα ότι θέλει να παραμείνει στα... μεγάλα σαλόνια.

Μεγάλο διπλό του Βόλου επί του Αστέρα στην πρεμιέρα των playouts

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Αστέρας Τρίπολης και Βόλος προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο και να επιβάλλουν τον ρυθμό τους στο ματς. Η πρώτη απειλητική στιγμή σημειώθηκε από πλευράς γηπεδούχων με τον Παλάσιος που δοκίμασε σουτ στο 19ο λεπτό. Ο Βόλος αν και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεζε τα καρέ των Αρκάδων με εξαίρεση ένα σουτ του Γκλάβιτσιτς που κόντραρε και μια κεφαλιά του Σιέλη δεν δημούργησε περαιτέρω κινδύνους στον Αστέρα που κ αυτός από την πλευρά του δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικός και έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες (0-0).

Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός ήταν καλύτερος ενώ οι δυο ομάδες ανέβασαν... στροφές επιθετικά. Ο Βόλος είχε μεγάλη ευκαιρία 48ο λεπτό με δυνατό σουτ του Μπερτόγλιο μέσα από την περιοχή το οποίο μπλόκαρε σε δυο χρόνους ο Γραμματικάκης. Ο Αστέρας απάντησε άμεσα με προβολή του Κωστέα την οποία έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ ο Κόβατς και απομάκρυνε τον κίνδυνο για την ομάδα του. Στο 55ο λεπτό, ο διαιτητής έδειξε κίτρινη κάρτα στον Λούνα για σκληρό φάουλ στον Μπαρτόλο, μια φάση μάλιστα που ελέγχθηκε από το VAR για το αν... σηκώνει αποβολή ωστόσο ο ρέφερι παρέμεινε στην αρχική του απόφαση.

Στο 63ο λεπτό ο Βόλος άνοιξε λογαριασμό στο ματς με τον Κόμπα ο οποίος έφυγε στην αντεπίθεση μετά από μπαλιά του Ντε Καμπς, απέφυγε τον Λύραντζη και με ωραίο δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 0-1. Προτού να προλάβουν να συνλεθουν από το... σοκ του γκολ οι Αρκάδες είδαν τους φιλοξενούμενους να τους "τιμωρούν" εκ νέου πέντε λεπτά αργότερα (68') με τον Κόμπα, ένα γκολ που αρχικά ακυρώθηκε για οφσάιντ όμως στη συνέχεια πιστώθηκε από το VAR. Οι Αρκάδες όσο και αν πίεσαν, δεν κατάφεραν να φτάσουν σε κάποια μεγάλη φάση ή γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο... παιχνίδι με αποτέλεσμα να παραμείνει το 2-0 υπέρ του Βόλου μέχρι τέλους και να φύγει με τους τρεις βαθμούς.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Λύρατζης, Καστάνιο, Ατιένθα, Χουχούμης (76΄Άλβαρες), Αλάγκμπε, Σουρλής (46΄Γκρόζντανιτς), Μπαρτόλο (85΄Σίτο), Κρεσπί, Παλάσιος (67΄Ζουγκλής), Κωστέας (76΄Μάντζης).

ΒΟΛΟΣ (Χρήστος Κόντης): Κόβατς, Μύγας, Σιέλης (97' Ασλανίδης), Καλογερόπουλος, Άλχο, Ντε Καμπς, Λούνα, Μπερτόγλιο (77΄Τσοκάνης) (86΄ Τρουγιέ), Κόμπα, Γκλάβτσιτς, Γκαρσία (85΄Μωραίτης).