Η Ελλάδα μπορεί να απουσίαζε από τη σημερινή κλήρωση της φάσης των “16” του Europa League, ωστόσο η παρουσία στην κληρωτίδα κορυφαίων συλλόγων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου – όπως η Λίβερπουλ και η Μίλαν – αλλά και της πρωτοπόρου της Bundesliga, Μπάγερ Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο, προσδίδουν τεράστιο ενδιαφέρον στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Η κλήρωση (που διενεργήθηκε από τα χέρια του παλαίμαχου Ιρλανδού άσου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Τζον Ο'Σέι) ανέδειξε πολύ δυνατά ζευγάρια, εκ των οποίων κάποια είναι επιπέδου Champions League. Μεγάλη τυχερή μπορεί να θεωρείται δεδομένα η Λίβερπουλ, αλλά και τα άλλα δύο φαβορί για το τρόπαιο καθώς οι "κόκκινοι" του Γιούργκεν Κλοπ θα αντιμετωπίσουν την Σπάρτα Πράγας, με τη Μίλαν να ταξιδεύει επίσης στην πρωτεύουσα της Τσεχίας για να αντιμετωπίσει την Σλάβια και τη Λεβερκούζεν να μονομαχί με την Κάραμπαγκ. 

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια αξίζει να επισημανθεί το νέο ραντεβού της Φράιμπουργκ με τη Γουέστ Χαμ, των δύο ομάδων δηλαδή που συνυπύρχαν με τον Ολυμπιακό στον όμιλο της πρώτης φάσης. 

Αναλυτικά τα ζευγάρια της κλήρωσης των “16” του Europa League

Σπάρτα Πράγας - Λίβερπουλ
Μαρσέιγ - Βιγιαρεάλ
Ρόμα - Μπράιτον
Μπενφίκα - Ρέιντζερς
Φράιμπουργκ - Γουέστ Χαμ
Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Αταλάντα
Μίλαν - Σλάβια Πράγας
Καραμπάγκ - Μπάγερ Λεβερκούζεν

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czcf9y6ycznt)

Οι πρώτοι αγώνες της φάσης των “16” στο Europa League θα διεξαχθούν την Πέμπτη 7 Μαρτίου στις έδρες των ομάδων που αναγράφονται πρώτες - με εξαίρεση τα παιχνίδια Μπενφίκα και Σπόρτινγκ Λισαβόνας που θα διεξαχθούν με μία μέρα διαφορά - και οι ρεβάνς μετά από μία εβδομάδα (στις 14 Μαρτίου), στις έδρες των αντιπάλων τους. Όλες οι αναμετρήσεις θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από τα κανάλια Cosmote Sports.

Ο φετινός τελικός τoυ Europa League θα διεξαχθεί στις 22 Μαϊου στην "Dublin Arena" του Δουβλίνου.