Η εθνική Βελγίου ψάχνει, ενόψει του Euro 2024 που είναι προγραμματισμένο να γίνει από τις 14 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου στη Γερμανία, όποια διαθέσιμη έμπνευση, ακόμα κι αν αυτή είναι ο... Τεντέν. Ο ήρωας του Ερζέ (κατά κόσμον Ζορζ Προσπέρ Ρεμί), που μπήκε στις ζωές των Βέλγων το 1929, αγαπιέται καθολικά στη Φλαμανδία και οι νέες εμφανίσεις της εθνικής ομάδας της χώρας είναι καθαρά εμπνευσμένες από το... τετραπέρατο κόμικ. 

Euro 2024: Τι σχέση έχουν οι νέες εμφανίσεις του Βελγίου με τον Τεντέν

Πρόκειται, βασικά, για αντιγραφή των χρωμάτων των ρούχων που φορούσε ο Τεντέν, δηλαδή γαλάζια φανέλα με λευκό γιακά, καφέ σορτς και λευκές κάλτσες. 



Από τότε που αντάμωσαν ο (αποσυρμένος) Εντέν Αζάρ και ο Κέβιν ντε Μπρόινε, το Βέλγιο πήγαινε με αξιώσεις σε κάθε διοργάνωση, αλλά τα αποτελέσματα ουδόλως δικαίωσαν τους "κόκκινους διαβόλους", με αποτέλεσμα η "κορυφαία γενιά" στην ποδοσφαιρική ιστορία της χώρας να είναι κυριαρχική στους προκριματικούς των διοργανώσεων, αλλά να μη βρίσκεται στα τελευταία στάδιά τους, εξαιρουμένου του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2018, που έφτασε στα ημιτελικά. 



Σε αυτήν την περίπτωση, η αισιοδοξία υψηλόβαθμου στελέχους της Ομοσπονδίας μοιάζει... αναξιόπιστη. "Ως μεγάλος οπαδός του Τεντέν χαίρομαι που οι κόκκινοι διάβολοί μας θα κατακτήσουν την Ευρώπη με μια φανέλα βασισμένη σε έναν από τους μεγαλύτερους ήρωες του Βελγίου", είπε. 



Πολλοί Βέλγοι, ξαναβλέποντας τον Τεντέν, παρακίνησαν τον Κέβιν ντε Μπρόινε να κάνει το κούρεμά του, αφού "θα είναι ίδιος", όπως ανέφεραν.