Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός AKTOR προσέφεραν ένα συγκλονιστικό ντέρμπι... απ' τα παλιά με τις δύο άμυνες να κυριαρχούν και εν τέλει τους ερυθρόλευκους να πανηγυρίζουν τη νίκη (71-65) που τους δίνει τεράστιο προβάδισμα για μια θέση στην πρώτη τετράδα της Euroleague. Ο Μόουζες Ράιτ ο κορυφαίος παίκτης του παιχνιδιού και έγινε ο επιθετικός πόλος που έψαχνε η ομάδα του Μπαρτζώκα. Ο Κέντρικ Ναν ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού αλλά τις στιγμές που έλειπε ο Γουόκαπ από το παρκέ με την άμυνα των γηπεδούχων να παίρνει... άριστα και να είναι εκ των βασικών λόγων της μεγάλης αυτής νίκης.

Όταν βγήκε ο Γουόκαπ, ο Ναν βρήκε ρυθμό και έδωσε διψήφιο προβάδισμα στον Παναθηναϊκό

Όπως αναμενόταν, το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς καλό ρυθμό με τις δύο άμυνες να αλληλεξουδετερώνονται μεταξύ τους. Τρία λεπτά έκανε να βρει καλάθι ο Ολυμπιακός με τον Μπαλτσερόφσκι να κάνει εξαιρετική δουλειά πάνω στον Φαλ αλλά να χρεώνεται με τρία φάουλ. Ο Μήτογλου έδωσε μαζί με τον Γκραντ ορισμένες σπάνιες επιθετικές λύσεις όμως ο Κάνααν με το πρώτο εύστοχο τρίποντό του μείωσε στο καλάθι πριν το τηλεοπτικό τάιμ άουτ (7-9). 

Με τον Γουίλιαμς-Γκος αντί του Γουόκαπ, ο Κάνααν ανέλαβε τον Ναν ενώ ο Κώστας Σλούκας αντικατέστησε τον Γκριγκόνις με τον Αταμάν να πηγαίνει νωρίς στο σχήμα με τα τρία γκαρντ. Οι "πράσινοι" είδαν τον σούπερ σκόρερ τους να βρίσκει ρυθμό με δύο εύστοχα τρίποντα τα οποία οδήγησαν στην πρώτη διψήφια υπέρ τους διαφορά την οποία κράτησαν μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου (7-17).

Με πρωταγωνιστή τον Ράιτ, ο Ολυμπιακός επέστρεψε και έφερε το παιχνίδι στην ισοπαλία ενόψει δευτέρου ημιχρόνου

Στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός βρήκε πόντους στον αιφνιδιασμό που έκαναν έξαλλο τον Αταμάν που πήρε αμέσως τάιμ-άουτ. Η επιστροφή του Γουόκαπ στο παρκέ κλείδωσε ξανά τον Ναν και με συνεχόμενους πόντους του Ράιτ, οι γηπεδούχοι μείωσαν στον πόντο (18-19) με τον Γκραντ να σταματάει το σερί τους.

Ο Μόουζες Ράιτ έγινε ο επιθετικός πόλος που έψαχνε ο Μπαρτζώκας με τον Λεσόρ όμως να καταφέρνει στην αντίπερα όχθη να του παίρνει το δεύτερό του φάουλ. Με τον Πίτερς να έχει επίσης δύο φάουλ από νωρίς, στο παρκέ επέστρεψε ο Φαλ. Ο Παναθηναϊκός βρήκε τρίποντα με Σλούκα και Γκριγκόνις όμως Παπανικολάου και Μπραζντέικις απάντησαν, με το Φαλ να φέρνει την απόλυτη ισορροπία στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (33-33).

Ο Ολυμπιακός κράτησε τον Παναθηναϊκό (ξανά) μόλις στους 9 πόντους αλλά δεν κατάφερε να βρει μεγάλη διαφορά

Κάνααν και Γκριγκόνις ξεκίνησαν άστοχα στο δεύτερο μέρος με τον Τούρκο να βγάζει έξαλλος τον Λιθουανό για να βάλει τον Παπαπέτρου.  Μόλις δύο καλάθια του Πίτερς είχαν μπει στο πρώτο τρίλεπτο με τον Φαλ να δημιουργεί γρήγορο +6 (39-33) για τους "ερυθρόλευκους" το οποίο έγινε διψήφιο χάρη σε τρίποντα των Πίτερς και Παπανικολάου (45-35). Ένα καλάθι εντός πεδιάς είχε καταφέρει να βάλει σε 7:39' ο Παναθηναϊκός με κάρφωμα του Λεσόρ σε δευτερεύοντα αιφνιδιασμό. 

Όταν ο Αταμάν απέσυρε τον Ναν, ο Μπαρτζώκας έκανε το ίδιο με τον Γουόκαπ βάζοντας τον Γουίλιαμς-Γκος. Ο Παπανικολάου χρεώθηκε τον Σλούκα και ο Γκος τον Γκριγκόνις με την ερυθρόλευκη να συνεχίζει να "τσακίζει κόκκαλα". Αν ο Κάνααν έβαζε τρίποντα που συνήθως βάζει, η διαφορά θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερη. Ο Λεσόρ κρατούσε τους "πράσινους" σε επαφή με το σκορ και ο Ναν με τρίποντο και φάουλ μείωσε στο -6 (48-42) βάζοντας ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι.  

Ο Ναν έβαλε ξανά τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι αλλά ο Ολυμπιακός είχε θηρίο Ράιτ

Με τον Πίτερς στο "3" ξεκίνησε ο Μπαρτζώκας την τελευταία περίοδο με τον ΜακΚίσικ να είναι ο νέος φρουρός του Ναν ο οποίος όμως είχε βρει για τα καλά το χέρι του και έφερε το παιχνίδι στον πόντο (50-49), εκμεταλλευόμενος τις ανάσες του Γουόκαπ. Έπειτα από αυτό το σημείο, όμως, περιορίστηκε από συλλογική προσπάθεια στην ερυθρόλευκη άμυνα. Έπειτα από σχεδόν τρία λεπτά χωρίς σκορ, ο Σλούκας ήταν αυτός που ξεκόλλησε την "πράσινη" επίθεση όμως ο Ράιτ στην αμέσως επόμενη φάση έκανε πόστερ τον Λεσόρ σαν τον... Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Στο τελευταίο δίλεπτο και με το σκορ στο 63-59 επέστρεψε ο Γουόκαπ για να αναλάβει τον Ναν ο οποίος ήταν το αντίπαλο δέος του Μόουζες Ράιτ. Σλούκας και Ναν δεν βρήκαν τα μεγάλα σουτ που θα έριχναν τη διαφορά στον πόντο και οι ερυθρόλευκοι με βολές του Γκος μπήκαν στα τελευταία 55'' δευτερόλεπτα με +6 (65-59).

Ένα αφελές φάουλ του Παπανικολάου έδωσε την ευκαιρία στον Μήτογλου να μειώσει στο -4 αλλά ο Έλληνας φόργουορντ αστόχησε στη μία, με τα ντεσιμπέλ στο... θεό. Ο Γουίλιαμς-Γκος αστόχησε σε λέι απ αλλά ο Ράιτ πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και έφτασε τη διαφορά ξανά στο +7. Ο Γουόκαπ ευστόχησε στις βολές μετά από καλάθι των πράσινων, ο Παπανικολάου το ίδιο μετά από τρελό τρίποντο του Γκριγκόνις και το ντέρμπι βάφτηκε ερυθρόλευκο!

Τα δεκάλεπτα: 7-17, 33-33, 48-42, 71-65

Δείτε ΕΔΩ το boxscore της αναμέτρησης