Το πιθανότερο είναι ο Μαουρίτσιο Σάρι να παραιτήθηκε, όχι λόγω της ήττας της Λάτσιο από την Ουντινέζε στο "Ολίμπικο" με σκορ 2-1 το βράδυ της Δευτέρας, 11 Μαρτίου, αλλά εξαιτίας της απόφασης της διοίκησης για "ritiro" των παικτών της ομάδας από τη Ρώμη ενόψει του εκτός έδρας παιχνιδιού με τη Φροζινόνε το βράδυ του Σαββάτου, 16 Μαρτίου, για την 29η αγωνιστική της Serie A

Μαουρίτσιο Σάρι: Το... μάντρωμα της Λάτσιο που δεν δέχθηκε


"Ritiro", ειρήσθω εν παρόδω, ένας όρος που στέκει από την εποχή του Ελένιο Ερέρα στην Ίντερ στις αρχές της δεκαετίας του '60 είναι η συγκέντρωση των παικτών σε ένα μέρος, στο οποίο θα είναι ανεπηρέαστοι από οποιονδήποτε εξωγενή παράγοντα, ενόψει μίας αναμέτρησης. Ο Αργεντινός τεχνικός των "νερατζούρι" το έκανε με μεγάλη επιτυχία, αφού οδήγησε την Ίντερ στην κατάκτηση δύο διαδοχικών Κυπέλλων Πρωταθλητριών το 1964 και το 1965, αλλά εντέλει υπήρξε μία μέθοδος που οδήγησε σε παρακμή, αφού έκανε τους ποδοσφαιριστές να ασφυκτιούν. 

Ο 65χρονος Σάρι μάλλον δεν δέχθηκε το δάκτυλο της διοίκησης και ύστερα από 2,5 χρόνια παρουσίας στον πάγκο της Λάτσιο, την οποία οδήγησε στη δεύτερη θέση του περυσινού πρωταθλήματος, είπε το "αντίο" στους "λατσιάλι". Σε 137 παιχνίδια υπό την αιγίδα του, η Λάτσιο πέτυχε 65 νίκες, πήρε 30 ισοπαλίες και ηττήθηκε 42 φορές. Πλέον, η διοίκηση ψάχνει τον αντικαταστάτη του, με τα πρώτα ονόματα που έχουν ακουστεί να είναι των Ρόκι, Κλόζε και Γκρεγκούτσι, με το πρώτο σχέδιο, δηλαδή την προσέγγιση του ομοσπονδιακού προπονητή της Αργεντινής, Λιονέλ Σκαλόνι, που είχε παραπεμφθεί στις καλένδες για το καλοκαίρι, να αναβάλλεται.