Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ στρέφουν το βλέμμα τους στην Ευρώπη καθώς έχουν μπροστά τους δύσκολες ρεβάνς κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και τη Ντινάμο Ζάγκρεμο για τη φάση των "16" του Europa Conference League και αμφότερες οι ελληνικές ομάδες καλούνται να κάνουν ανατροπή αφού είχαν ηττηθεί στα πρώτα παιχίδια. Η UEFA ανακοίνωσε τους διαιτητές που θα "σφυρίξουν" τους επαναληπτικούς, με τον Ιταλό Μαουρίτσιο Μαριάνι να ορίζεται στο ματς των "ερυθρόλευκων" με τους Ισραηλινούς και τον Γερμανό Χαρμ Όσμερς να είναι ο... εκλεκτός για τον αγώνα του "δικέφαλου του βορρά" με τους Κροάτες.

Ο Ιταλός Μαριάνι "σφυρίζει" το Μακάμπι Τελ-Αβίβ - Ολυμπιακός στο Europa Conference League

Ο Μαουρίτσιο Μαριάνι θα είναι ο άρχων της ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για την φάση των «16» του Europa Conference League που θα διεξαχθεί στη Σερβία. Ο 42χρονος ρέφερι έχει βρεθεί ξανά στον δρόμο των "ερυθρόλευκων" αφού είχε "σφυρίξει" το ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-3 στις 12 Μαρτίου 2023 για την 26η αγωνιστική της Super League. Παράλληλα, είχε οριστεί στις 8/8/2019 στο Μόλντε-Άρης 3-0 για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Φέτος ήταν διαιτητής στο Πόρτο-Αντβέρπ 2-0 για το Champions League καθώς επίσης στα Άγιαξ-Μαρσέιγ 3-3 και Τουλούζ-Μπενφίκα για το Europa League. Παράλληλα ορίστηκε σε 11 ματς της φετινής Serie A, ανάμεσα στα οποία ήταν τα ντέρμπι Μίλαν-Γιουβέντους (0-1) και Νάπολι-Γιουβέντους (2-1). Ο Μαριάνι θα έχει ως βοηθούς τους συμπατριώτες του Ντανιέλε Μπιντόνι και Αλμπέρτο Τεγκόνι ενώ το VAR θα διευθύνει ο επίσης Ιταλός Μάρκο Ντι Μπέλο με βοηθό του τον Τζανλούκα Αουρελιάνο.


Ο Γερμανός Όσμερς ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - Ντινάμο Ζάγκρεμπ

Η UEFA όρισε στη ρεβάνς του ΠΑΟΚ με τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ στη Τούμπα για τους "16" του Europa Conference League τον Χαρμ Όσμερς, έναν διαιτητή χωρίς ιδιαίτερη πείρα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, με τον Γερμανό ρέφερι να έχει βρεθεί μια φορά ξανά στον δρόμο ελληνικής ομάδας και αυτή ήταν με την Εθνική Ελλάδος της οποίας είχε διευθύνει ένα φιλικό με την Κύπρο την οποία και νίκησε 2-1 στις 11/11/2020.

Τη φετινή χρονιά, ο Όσμερς που το κανονικό του επάγγελμα είναι σύμβουλος επενδύσεων, έχει "σφυρίξει" δύο αγώνες του Europa και άλλους δυο στο Europa Conference League στη φάση των ομίλων ενώ έχει διευθύνει και 12 παιχνίδια της BundesligaΟ 39χρονος διαιτητής θα έχει ως βοηθούς τους συμπατριώτες του Ρόμπερτ Κέμπτερ και Ντόμινικ Σάαλ ενώ στο VAR θα είναι ο επίσης Γερμανός Σέρεν Στορκς με βοηθό τον Μπένιαμιν Μπραντ.