Το ranking της UEFA παίζει τον ρόλο του για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και η Ελλάδα χάνει έδαφος για την θέση ορόσημο, που είναι η 15η.

Οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ ηττήθηκαν στα πρόσφατα ευρωπαϊκά του παιχνίδια στο Europa Conference League κι ενώ οι αντίπαλοι δεν ήταν φόβητρο. Δεν πήραν βαθμούς και για την βαθμολογία της Ελλάδας στο ranking της UEFA, κάτι σημαντικό για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Στην παρούσα φάση η Ελλάδα βρίσκεται στην 17η θέση και ήθελε την 15η θέση που θα δώσει ξανά πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Ο Ολυμπιακός παίζει με ομάδα από τις χώρες που είναι από πάνω, δηλαδή την Μακάμπι Τελ Αβίβ από το Ισραήλ, το οποίο είναι στην 16η θέση στο ranking της UEFA.

Αυτή τη στιγμή, η Δανία είναι 15η με 31.450 βαθμούς και μια ομάδα να συνεχίζει στα νοκ άουτ, ενώ το Ισραήλ ακολουθεί 30.875 και δυο ομάδες (Μακάμπι Τελ Αβίβ, Μακάμπι Χάιφα).

Η χώρα μας απέχει 2.725 βαθμούς από τη Δανία, με την Ουκρανία να απέχει 725 βαθμούς από την Ελλάδα, αλλά να έχει μείνει χωρίς εκπροσώπηση. H Ελλάδα βρίσκεται στη 17η θέση.

Την επόμενη σεζόν (2024/25) η χώρας μα θα έχει τέσσερις ομάδες (αντί για πέντε) στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μιας και πέρσι κατέλαβε την 20ή θέση.

Ωστόσο, εάν φέτος τερματίσει από τη 15η θέση και πάνω, τότε τη χρονιά 2025/26 θα επιστρέψει στις πέντε!

Πρακτικά η 17η θέση σημαίνει: Ο πρωταθλητής θα αρχίσει από τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. Ο Κυπελλούχος θα παίξει στον πρώτο προκριματικό του Europa League. Ο 2ος και ο 3ος του πρωταθλήματος στον 2ο προκριματικό του Europa Conference League.

Αν η ομάδα που κατακτήσει το Κύπελλο τερματίσει εντός της πρώτης τριάδας, θα «ανοίξει» η 4η θέση της Super League για την Ευρώπη.