Ο αρχηγός της εθνικής πόλο Ανδρών, Γιάννης Φουντούλης, μιλάει στο parapolitika.gr για την απόφαση που λήφθηκε να είναι ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος στην πορεία της ολυμπιακής φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία στο Παναθηναϊκό Στάδιο. 

«Ξέρω πάρα πολλούς αθλητές που θα έδιναν τα πάντα για να τρέξουν 20 με 30 μέτρα με την ολυμπιακή φλόγα οπουδήποτε, οπότε φαντάσου πώς νιώθω εγώ που θα είμαι ο τελευταίος στο Παναθηναϊκό Στάδιο». Ο Γιάννης Φουντούλης, αρχηγός της εθνικής ομάδας πόλο Ανδρών, θα είναι ο τελευταίος των πάνω από 550 λαμπαδηδρόμους που επρόκειτο να μάθουν το τι και το πώς στη συνάντηση που έγινε την Τρίτη, 12 Μαρτίου, στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ο Φουντούλης, ουσιαστικά, στις 26 Απριλίου του 2024, ύστερα από 11 ημέρες που η ολυμπιακή φλόγα θα διατρέξει την ενδοχώρα, θα ανάψει το βωμό στο Καλλιμάρμαρο και θα παραδώσει τη φλόγα στη γαλλική αποστολή, που θα ξεκινήσει ένα ταξίδι τριών μηνών ώστε να φτάσει στο Παρίσι ακριβώς τρεις μήνες μετά, στις 26 Ιουλίου, για την τελετή έναρξης η οποία πρόκειται να γίνει μέσα στην πόλη.

Φυσικά, πρόκειται για ένα ταξίδι που θα αρχίσει στις 16 Απριλίου από την Αρχαία Ολυμπία και την αφή της ολυμπιακής φλόγας.

«Ήταν ανατριχιαστικό όταν το έμαθα, γύρω στον Νοέμβριο, διότι νομίζω ότι είναι από τις μεγαλύτερες τιμές, αν όχι η μεγαλύτερη, που έχει γίνει προς το πρόσωπό μου σε όλη μου την καριέρα», σχολίασε ο 35χρονος περιφερειακός της εθνικής πόλο Ανδρών και του Ολυμπιακού, ο οποίος προετοιμάζεται για τους τέταρτους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του.


Γιάννης Φουντούλης: Τα σημαντικότερα μέτρα

Ο Χιώτης αθλητής με αυτήν την τιμή προφανώς και νιώθει ακόμα περισσότερο ότι η καριέρα του άξιζε τον κόπο. «Τι να σου πω, ότι το φανταζόμουν όταν ήμουν παιδί; Έφτασα να είμαι αθλητής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Ελλάδα είναι τόσο σημαντική σε όλο αυτό το φαινόμενο που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Μόνο και μόνο με την παρουσία της συμβολίζει πόσο σημαντικοί είναι οι Αγώνες και τι είναι σπουδαίο σε αυτούς», συνέχισε ο Φουντούλης και σχολίασε: «Τους έβλεπα να τρέχουν όταν ήμουν παιδί και δεν καταλάβαινα τι κάνουν. Μεγαλώνοντας, γνώριζα άτομα και κόσμο που ήθελαν απλώς να συμμετάσχουν και τα έφερε έτσι η ζωή, να έχω την τύχη να διανύσω τα τελευταία και σημαντικότερα μέτρα».

Είναι, πράγματι, μια τιμή ιδιαιτέρως ξεχωριστή και μάλιστα, για να διευκρινίσει ότι δεν τον αφορά προσωπικά, ο Χιώτης τόνισε ότι είναι ο εκπρόσωπος του ελληνικού πόλο. Επελέγη επειδή είναι ο αρχηγός της εθνικής ομάδας, η οποία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021, θα παίξει στη 12η διαδοχική διοργάνωσή της και αναμφισβήτητα της άξιζε μια τέτοια τιμή.

«Φυσικά, δεν εκπροσωπώ τον εαυτό μου, μαζί μου εκπροσωπείται το ελληνικό πόλο. Επέλεξαν την εθνική ομάδα πόλο Ανδρών, μιλάω σαν εκπρόσωπος της ομάδας και το λέω», συμπλήρωσε.