Σ' ένα ματς με πολλές συγκινήσεις, εναλλαγές στο σκορ, γκολ, ένταση και θέαμα, ο Άρης "γκρέμισε" την ΑΕΚ από την κορυφή υποχρεώνοντας την σε ισοπαλία 3-3, σε μια πραγματική "κιτρινόμαυρη" μονομαχία η οποία δεν βρήκε κανέναν νικητή για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Super League όμως μεγάλο κερδισμένο τον ΠΑΟΚ που θα μπει στα playoffs ως πρώτος στην βαθμολογία. Η "Ένωση" αν και ήταν... αγκαλιά με τη νίκη μέχρι τις καθυστερήσεις, είδε τον Μορόν να την "πληγώνει' από την άσπρη βούλα και να της στερεί τους τρεις βαθμούς στο 90+7'.

Πήρε το προβάδισμα από την άσπρη βούλα η ΑΕΚ με τον Άμραμπατ

Οι δύο προπονητές επιχείρησαν να φρεσκάρουν τις ενδεκάδες τους για διαφορετικούς λόγους. Ο Μάντζιος λόγω της ρεβάνς με τον Παναιτωλικό που έχει μεσοβδόμαδα, ο Αλμέιδα για να "γεμίσει" τις μπαταρίες βασικών του παικτών ενόψει playoffs. Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, είχε τη μπάλα στα πόδια της ενώ πίεζε αρκετά τα καρέ του Άρη που στα πρώτα λεπτά είχε επικεντρωθεί κυρίως στο ανασταλτικό και αμυντικό κομμάτι.

Στο 6ο λεπτό η "Ένωση" είχε τεράστια ευκαιρία με τον Κάλενς ο οποίος έκανε κεφαλιά μέσα από την περιοχή την οποία απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ ο Κουέστα που κράτησε το μηδέν για την ομάδα του. Όσο κυλούσαν τα λεπτά, οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι και να βάλουν... στοπ στην εκρηκτικότητα των πρώτων λεπτών των φιλοξενούμενων. Στο 13ο λεπτό ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα για αχρείαστο μαρκάρισμα του Μοντόγια στον Άμραμπατ που... πάτησε περιοχή. Ο Μαροκινός που ανέλαβε την εκτέλεση ευστόχησε από τα 11 βήματα και έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ που πέρασε μπροστά με 1-0.

Ο Άρης ισοφάρισε σε 1-1 με γκολ του Φετφατζίδη

Ο Άρης αν και πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο δεν δημιούργησε ιδιαίτερους κινδύνους στα καρέ των φιλοξενούμενων οι οποίοι έκλειναν καλά τους χώρους και περιόριζαν τις επιθετικές κινήσεις των Θεσσαλονικιών. Στη συνέχεια, ο ρυθμός "έπεσε" αισθητά ανάμεσα στις δυο ομάδες οι οποίες δεν δημιουργούσαν ευκαιρίες σ' ένα σημείο που οι γηπεδούχοι κρατούσαν περισσότερο τη μπάλα στα πόδια τους και έβγαζαν μεγαλύτερη ένταση στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 32ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με σουτ του Ρότα το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Κουέστα που ήταν σωστά τοποθετημένος. Στο 41ο λεπτό, ο Κουέστα είπε ξανά... όχι με μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Λιούμπισιτς γλιτώνοντας την ομάδα του από το γκολ. Ο Φετφατζίδης που ήταν αρκετά δραστήριος, βγήκε στην κόντρα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 42ο λεπτό ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ καθώς ο Έλληνας μεσοεπιθετικός ήταν εκτεθειμένος. Ένα λεπτό πέρασε και ο Φετφατζίδης πήρε το... αίμα του πίσω αφού βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα με πλασέ από διαγώνια θέση, ισοφάρισε σε 1-1 και πέτυχε το πρώτο του γκολ κόντρα στην ΑΕΚ.

Πέρασε μπροστά ο Άρης με Σαβέιρο, ισοφάρισε με Βίντα η ΑΕΚ 

Ο Άρης μπήκε... φουριόζος στο δεύτερο ημίχρονο και η πίεση του απέδωσε καρπούς άμεσα αφού μόλις στο 49ο λεπτό πήρε το προβάδισμα στο σκορ με τον Σαβέριο. Ο Μορόν έκανε το γύρισμα στην περιοχή και βρήκε τον Ιταλό εξτρέμ ο οποίος σούταρε σε πρώτο χρόνο, ο Στάνκοβιτς με φοβερή απόκρουση απομάκρυνε τη μπάλα η οποία στρώθηκε ξανά στα πόδια του Σαβέριο που με εκ νέου σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας των φιλοξενούμενων και έγραψε το 2-1. Έξι λεπτά πέρασαν για να έρθει η απάντηση από πλευράς ΑΕΚ. Ο Γιόνσον έκανε το σουτ, ο Κουέστα δεν μπόρεσε να μπλοκάρει την μπάλα, η οποία εντέλει κατέληξε στον Βίντα που από δύσκολη γωνία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ισοφάρισε σε 2-2, σ 'ενα σημείο που το παιχνίδι είχε πάρει... φωτιά.

Με γκολ του "ανεβασμένου" Πόνσε η ΑΕΚ έφερε... τούμπα το ματς

Σε ένα διάστημα που οι δυο ομάδες, είχαν "κλειστεί" στα καρέ τους και δεν δημιουργούσαν κάτι αξιόλογο, η ΑΕΚ πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο με με ωραία επέλαση του Πινέδα ο οποίος μοίρασε τη μπάλα στον Ελίασον που με τη σειρά του έβγαλε ιδανική σέντρα με στόχο τον Πόνσε που "κυρίαρχησε" στον αέρα και με επιβλητικό άλμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα δίνοντας ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του που αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-1 κατάφερε να γυρίσει... τούμπα το παιχνίδι και να περάσει μπροστά με 3-2.

Στη συνέχεια, αν και οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν για να βρουν το γκολ της ισοφάρισης δεν πατούσαν με αξιώσεις στην περιοχή της ΑΕΚ και ούτε δημιουργούσαν πολλούς κινδύνους ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλη ευκαιρία να πετύχουν γκολ στο 75ο λεπτό με τον Τσούμπερ ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Κουέστα όμως "νικήθηκε" από τον Ισπανό γκολκίπερ που έκανε μια ακόμα καθοριστική απόκρουση στο ματς.


Απίστετο φινάλε με τον Άρη να ισοφαρίζει με πέναλτι του Μορόν στις καθυστερήσεις

Όσο κυλούσαν τα λεπτά, ο Άρης ανέβαζε τις γραμμές του στον αγωνιστικό χώρο ενώ ο Σιδηρόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα στο 85ο λεπτό για πέναλτι του Πινέδα στον Μορόν ωστόσο κατόπιν ελέγχου στο VAR, πήρε πίσω την απόφαση και έδωσε συνέχεια στην αναμέτρηση. Ο επίλογος γράφτηκε στις καθυστερήσεις του παιχνίδι. Μορόν έστησε τη μπάλα στα 11 βήματα και με εύστοχη εκτέλεση ισοφάρισε σε 3-3 στο 90+7', ένα γκολ το οποίο πανηγυρίστηκε αρκετά έντονα από τους γηπεδούχους. Η ΑΕΚ απείλησε με σουτ του Ρότα στο 90+8', στην τελευταία στην ουσία φάση του ματς το οποίο έληξε με το εμφατικό 3-3.

Άρης: Κουέστα, Φατόρε, Φαμπιάνο (46' Ρόουζ), Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζουλ (69' Βέλεθ), Βερστράτε, Παναγίδης (82' Σουλεϊμάνοφ, Φετφατζίδης (69' Ρουπ), Σαβέριο, Ανσαριφάρντ (46' Μορόν).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Γιόνσον, Άμραμπατ (63' Πισάρο), Λιούμπισιτς (63' Πινέδα), Ελίασον (73' Σιμάνσκι), Μάνταλος (63' Τσούμπερ), Πόνσε (73' Αραούχο).