Με τους Γιάννη Αντετοκούνμπο (34π. 7ρ. 10ασ.) και Ντέιμιαν Λίλαρντ (35π. 7ρ. 11ασ.) σε άγριες διαθέσεις, οι Μιλγουόκι Μπακς έκαμψαν την αντίσταση των λειψών Κλίπερς κερδίζοντας με 124-117 και πήραν την 42η νίκη τους στο φετινό NBA. Χωρίς Γουέστμπρουκ, Τζορτζ και Λέοναρντ η ομάδα του Λος Άντζελες με τον Νόρμαν Πάουελ να ηγείται της σημερινής τους προσπάθειας. Από την άλλη τα "Ελάφια" δεν είχαν ως γνωστόν τον Κρις Μίντλετον όμως όταν το σούπερ δίδυμό τους είναι καλά, τότε τα προβλήματα εξανεμίζονται ευκολότερα, όπως συνέβη και στη συγκεκριμένη αναμέτρηση όπου μόνο ο Μαλίκ Μπίσλεϊ ήταν σε καλή κατάσταση από τους υπόλοιπους.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czqe9r13nart)

Δημιουργικός στο πρώτο, βελτιωμένος στο δεύτερο και κυρίαρχος στο τρίτο δεκάλεπτο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Στο πρώτο δεκάλεπτο καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να βρει προβάδισμα άνω του τριπόντου με εξαίρεση το τελευταίο δίλεπτο όπου οι Κλίπερς ξέφυγαν με +7 (26-33). Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε ξεκινήσει περισσότερο δημιουργικά κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με 4 ασίστ με τον Λίλαρντ να σκοράρει 12 πόντους ξεκινώντας ζεστός. Οι Κλίπερς έβλεπαν τη διαφορά να γίνεται κυρίως εξαιτίας της καλής τους άμυνας κοντά στο ζωγραφιστό!

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Μπακς βρήκαν ένα μικρό 7-0 με τον Αντετοκούνμπο να ανεβάζει ταχύτητες και εκτελεστικά τελειώνοντας αρκετές φάσεις κοντά στο καλάθι. Από τα μέσα του δεκαλέπτου και έπειτα τα εύστοχα τρίποντα έγιναν ξανά ο βασικός πόλος σκοραρίσματος με τους Κλίπερς να βρίσκουν ξανά προβάδισμα δύο κατοχών, το οποίο τα "Ελάφια" μείωσαν χάρη σε βολές των Γιάννη και Λίλαρντ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czqcju3b5ufd)

Το τρίτο ήταν και το δεκάλεπτο όπου ο Γιάννης ανέβασε ακόμη περισσότερο την απόδοσή του. Ο Έλληνας σούπερ σταρ σκόραρε 11 πόντους μόνο σε αυτό το δεκάλεπτο φτάνοντας τους 25 μέχρι εκείνο το σημείο. Το σημαντικό ήταν πως πήρε και το τέταρτο φάουλ του Ζούμπατς ο οποίος έκανε ζημιά στο πρώτο μέρος κερδίζοντας απόλυτα τις μάχες με τον Λόπεζ. Οι Μπακς βρήκαν προβάδισμα +8 πόντων για πρώτη φορά στο παιχνίδι όμως ο Πάουελ κρατούσε την επαφή των Κλίπερς με το σκορ. Πιο εντυπωσιακή φάση της περιόδου ένα φοβερό κάρφωμα του νεαρού Μπόστον στα πρόσωπα των Γιάννη και Πόρτις!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czqdebcv6owp)

Γιάννης και Λίλαρντ καθάρισαν στην τελευταία περίοδο για τους Μπακς

Με τον Γιάννη εκτός, οι Κλίπερς ξεκίνησαν την τέταρτη περίοδο με 8-0 σε ένα δίλεπτο και έφεραν το ματς ξανά στην ισοπαλία με τον Πάουελ να φτάνει τους 24 πόντους μέχρι εκείνο το σημείο και να είναι η κυριότερη επιθετική απειλή των γηπεδούχων. O Γιάννης Αντετοκούνμπο επέστρεψε με 8' λεπτά να απομένουν για το φινάλε και ευθύς αμέσως το προβάδισμα επανήλθε στα χέρια των "Ελαφιών" με τον Λίλαρντ να βάζει επιτέλους τρίποντο μετά τα τέσσερα της πρώτης περιόδου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czqe4e2l5stl)

Αφού βρήκε ξανά το χέρι του, ήταν η ώρα της περίφημης "Dame Time". Ο Λίλαρντ πήρε φωτιά από την περίμετρο και με συνεχόμενα τρίποντα έφτασε τους 35 πόντους και κυρίως, τη διαφορά στο +10 για πρώτη φορά (109-119) με 1:19' να μένει για το φινάλε. Οι Μπακς ήταν ξανά απρόσεκτοι με τους Κλίπερς να μειώνουν στο -4 (117-121) όμως ο Γιάννης με 1/2 (τελείωσε με 10/15 βολές) και ο Κόνατον με κλέψιμο, καθάρισαν τη νίκη για τα "Ελάφια".

Τα δωδεκάλεπτα: 33-29, 62-59, 85-91, 117-124