Σπουδαίο "διπλό" πήρε το Μαρούσι στο Αλεξάνδρειο επί του Άρη για την 20ή αγωνιστική της Basket League, , και μάλιστα κάλυψε τη διαφορά των πέντε πόντων με την οποία είχε ηττηθεί από τους "κίτρινους" στον Άγιο Θωμά. Το Μαρούσι, πια, είναι μαζί με το Λαύριο στους 27 βαθμούς και έναν πάνω από την προτελευταία Καρδίτσα, φτάνοντας τις τέσσερις εκτός έδρας νίκες στο πρωτάθλημα. Ο Άρης, που έχει απουσίες ενώ φαινόταν ότι δεν είχε συνέλθει από τη συντριβή από την Προμετέι, έχει ισάριθμες εντός έδρας ήττες. Οι Αθηναίοι πέτυχαν τη δεύτερη σερί νίκη τους, ενώ νίκησαν Άρη και ΠΑΟΚ εκτός έδρας την ίδια σεζον. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czq9ngpm3qu9)

Άρης-Μαρούσι: "Έχασε" λίγο πριν το ημίχρονο

Το Μαρούσι αρχικά ξέφυγε με σερί 7-0 στις αρχές της δεύτερης περιόδου, αφού στην πρώτη περίοδο, που θα γινόταν να χαρακτηριστεί και αναγνωριστική, ουδεμία από τις δύο ομάδες "έχτισε" διαφορά πάνω από σουτ. 

Το 22-21 μετατράπηκε σε 22-28. Δεν ήταν καμιά τρομερή απόσταση, με τον Άρη να φτάνει στον έναν, 37-38, στο 19', όμως το Μαρούσι έκανε επιμέρους 5-0 μέχρι να βγει το ημίχρονο, που έγινε 9-0 στις αρχές της τρίτης περιόδου, δίνοντας τον τόνο για τη διεκδίκηση μιας πολύτιμης νίκης, που θα το έφερνε πάνω από την προτελευταία Καρδίτσα, με ρεκόρ 6-14. Ενώ το σκορ ήταν 42-52, μάλιστα, οι διαιτητές ζήτησαν να απομακρυνθεί οπαδός του Άρη. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czq8cx0v0wq1)

Ο Άρης δεν μπόρεσε να πλησιάσει ξανά το Μαρούσι εκεί που θα ήθελε. Ο Βασίλης Τολιόπουλος ήταν πολύ μόνος στο σκοράρισμα, με τους υπόλοιπους παίκτες, κυρίως τον Χάρελ, να μην μπορούν να γίνουν απειλητικοί παρά μόνο σποραδικά. 

Ο Τολιόπουλος, που τελείωσε με 18 πόντους αλλά είχε 1 στα 10 τρίποντα, έβαλε το καλάθι που έστειλε τη διαφορά στους 4, 58-63, με 6'38'' να απομένουν, ενώ το ίδιο έκανε ο Σλαφτσάκης λίγο αργότερα, 60-64. Τότε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έβαλε τρεις διαδοχικούς πόντους, Γούνταρντ και Τζούστον προσέθεσαν άλλες δύο βολές και η επικράτηση του Αμαρουσίου προσυπεγράφη.

Ο Άρης, που είχε συνολικά 6 στα 30 τρίποντα, έχασε έδαφος για την τετράδα, αφού είναι ένα βαθμό κάτω από τον Προμηθέα, αν και αποκλείεται να πέσει κάτω από την πέμπτη θέση.