Ο Μάικ Τζέιμς έγραψε ιστορία καθώς ξεπέρασε τον Βασίλη Σπανούλη και έγινε ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Euroleague. Και πλέον έχει την ευκαιρία να χτίσει και... διαφορά! Ο Αμερικανός στη συνέντευξη Τύπου μετά την αναμέτρηση κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα αναφέρθηκε τόσο στη σχέση του με τον νυν προπονητή της Εθνικής μας ομάδας και του Περιστερίου όσο και στον απεριόριστο αλληλοσεβασμό που τρέφουν ο ίδιος με τον "Kill Bill".

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μάικ Τζέιμς μετά την κατάρριψη του ρεκόρ από τον Βασίλη Σπανούλη

Η πρώτη του τοποθέτηση: "Δεν είμαι ακόμη συναισθηματικά φορτισμένος. Ίσως να είμαι στο μέλλον όταν θα σκέφτομαι αυτό το επίτευγμα. Σήμερα απλώς ήθελα να νικήσουμε, αφού αν χάναμε και έκανα το ρεκόρ θα ήταν περίεργο συναίσθημα. Είχα τη συγκέντρωσή μου να νικήσω. Δεν με αποσυντόνισε το ρεκόρ. Προσπαθούσα να είμαι ο εαυτός μου και νικήσαμε».

Όσον αφορά τους στόχους του από εδώ και πέρα: «Να προσπαθήσουμε να πάρουμε τον τίτλο και θέλω να είμαι clutch στα playoffs. Αυτός είναι ο στόχος μας, να πάρουμε τον τίτλο. Πέρυσι πήγαμε στο Final Four. Είναι ωραίο ο κόσμος να εκτιμά αυτό που κάνεις και να δείχνει την αγάπη του».

Σε ερώτηση για το ότι η οικογένειά του ήταν στο γήπεδο: "Είναι ωραίο να έχεις τους φίλους και την οικογένειά σου κοντά σου όταν συμβαίνουν ξεχωριστά πράγματα στη ζωή σου. Μερικοί θέλουν να παίξουν στο ΝΒΑ, αλλά ελπίζω πως η Euroleague θα συνεχίσει να ανεβαίνει και περισσότεροι Αμερικανοί να πάρουν αυτόν τον δρόμο. Θα το απολαύσω για την πρωτιά στους σκόρερ και θα επιστρέψω στη δουλειά αύριο".

Σε ερώτηση για τον Βασίλη Σπανούλη απάντησε: "Μακάρι να κερδίσω και τη Euroleague μαζί με τον τίτλο του σκόρερ. Μίλησα με τον Σπανούλη, νομίζω είχε ένα ματς (Περιστέρι-Καρσίγιακα). Eίμαι μεγάλος fan του Σπανούλη, ελπίζω να είναι και εκείνος fan μου. Όποτε μιλάμε υπάρχει πάντα αγάπη και θετική αύρα μεταξύ μας. Θα ξαναμιλήσουμε σίγουρα σήμερα ή αύριο!".

Τέλος, για το θέμα του μέλλοντός του είπε: "Δεν υπάρχει κάτι αποφασισμένο. Έχουν γίνει συζητήσεις μεταξύ μας (με τη Μονακό) και έχουμε αναλύσει τη φιλοσοφία μας και το πώς βλέπουμε τα πράγματα για το μέλλον. Έχουμε μια σταθερή και αγαστή συνεργασία και ό,τι είναι να γίνει θα το δούμε αργότερα".