Δεν έχει κρύψει ποτέ πως είναι ένας από τους παίκτες που θαύμαζε και σεβόταν στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Δεν είναι κρυφό ότι ανά πάσα στιγμή του ζητάει συμβουλές. Στα βήματά του ήθελε να βαδίσει άλλωστε και το μόνο που μένει πλέον να κάνει είναι ένας τίτλος. Ο Μάικ Τζέιμς ξεπέρασε τους 4.455 πόντους του Βασίλη Σπανούλη και είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Euroleague

Ο Αμερικανός μπορεί να ξεκίνησε άστοχα με 0/4 τρίποντα την αναμέτρηση κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, όμως εν τέλει πέτυχε τους 12 πόντους που χρειαζόταν, βγαίνοντας πολύ πιο συγκεντρωμένος στο δεύτερο δεκάλεπτο, διαβάζοντας καλύτερα το παιχνίδι και πηγαίνοντας προς το καλάθι.

Με δίποντο... σήμα κατατεθέν του (και κίνηση που... μιμείται από τον Σπανούλη), ο Μάικ Τζέιμς σημάδεψε εύστοχα για το 38-31 (και τους 13 προσωπικούς πόντους) και το παιχνίδι σταμάτησε προκειμένου να τιμηθεί και να χειροκροτηθεί από όσους βρίσκονταν στη σάλα "Γκαστόν Μεντεσίν". Μάλιστα οι διαιτητές του έδωσαν την μπάλα ώστε να την κρατήσει!