Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε προαποφασίσει ότι ο Ολυμπιακός θα πορευόταν με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και τη νέα χρονιά. Η βαριά ήττα από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, που ουσιαστικά μόνο με θαύμα θα επιτρέψει τη συνέχεια του ευρωπαϊκού ταξιδιού των Ερυθρόλευκων στο Europa Conference League, δεν άλλαξε κάτι στην απόφαση του ισχυρού άνδρα του συλλόγου. Και για αυτόν τον λόγο το βράδυ της Πέμπτης, μετά το τέλος του αγώνα με τους Ισραηλινούς, επιβεβαιώθηκε ότι ο Βάσκος και ο Ολυμπιακός θα συμπορευτούν για τουλάχιστον έναν χρόνο ακόμη.

Οι συζητήσεις για την επέκταση του συμβολαίου του Μεντιλίμπαρ με τον Ολυμπιακό, δεν έγιναν την Πέμπτη. Αλλά μετά την αναμέτρηση με τη Μακάμπι, υπήρξε η συνάντηση και αναλυτική συζήτηση του προέδρου των Πειραιωτών με τον 63χρονο τεχνικό και τον εκπρόσωπό του, Ινιάκι Ιμπάνιεθ, όπου και δόθηκαν τα χέρια. Και αποφασίστηκε ο σύλλογος και τη νέα σεζόν να έχει τον έμπειρο τεχνικό στον πάγκο του.

Το “ναι” Μεντιλίμπαρ σε Μαρινάκη και ο Ολυμπιακός του 2025

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Μεντιλίμπαρ είπε αμέσως το “ναι»”στον διοικητική ηγέτη του Ολυμπιακού και στην κουβέντα που έκαναν, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα της ομάδας. Και για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και το κρίσιμο διάστημα των play offs της Super League, αλλά και για το μέλλον. Καθώς στόχος είναι να υπάρξει ενίσχυση της ομάδας το καλοκαίρι, με σκοπό να επανεδραίωση στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τη Μακάμπι, ο ατζέντης του Μεντιλίμπαρ, Ινιάκι Ιμπάνιεθ, βρέθηκε στα αποδυτήρια του Γεώργιος Καραϊσκάκης και συναντήθηκε με τον πελάτη του. Εν συνεχεία ανέβηκαν στο Vammos, όπου και έγινε η συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και ουσιαστικά επήλθε συμφωνία για τη συνέχιση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Άμεσα οι υπογραφές συμβολαίων Ολυμπιακού - Μεντιλίμπαρ

Εκείνο που έχει ενδιαφέρον να σημειωθεί είναι ότι η υπογραφή του νέου συμβολαίου θα γίνει άμεσα, με τον Ιμπάνιεθ να μένει στην Ελλάδα, για να τελειώσει και το τυπικό σκέλος της συμφωνίας των δύο πλευρών. Με τον Ολυμπιακό να δείχνει έμπρακτα ότι επιθυμεί να δώσει τα ηνία στον Μεντιλίμπαρ, κρίνοντας πως με την εμπειρία και την προσωπικότητά του, μπορεί να αλλάξει την εικόνα της ομάδας και να επαναφέρει το τρένο στις σωστές ράγες και μάλιστα σε μια ιστορική περίοδο για τους Πειραιώτες, καθώς τη νέα σεζόν θα γιορτάσουν έναν αιώνα ζωής!