Η αγωνία στο κατακόρυφο. Η ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού είναι μπροστά σε μια ιστορική στιγμή στο UEFA Youth League. Ένα τελευταίο χτύπημα, από τα 11 μέτρα, μπορεί να κάνει το όνειρο πραγματικότητα.

Πίσω από την μπάλα, ένας ψηλόλιγνος τύπος, με μπόι κοντά στα 1,90 μέτρα. Χαλαρός, ψύχραιμος, με βλέμμα παγωμένο, αποφασιστικό. Κοντράστ. Στην εξέδρα, λίγα παραπάνω μέτρα, ένα θηρίο, ύψους 2,10 μέτρων, κοντεύει να λιποθυμήσει από την ένταση και την αγωνία.

Τανούλης σκοράρει, Τανούλης αγωνιά…

Πιάνει το πρόσωπό του με δύναμη, προσεύχεται και περιμένει. Φόρα. Σουτ. Η μπάλα στη δεξιά γωνία, ο τερματοφύλακας της Λανς αριστερά. Ο σκόρερ σηκώνει τα χέρια και πανηγυρίζει. Το πάρτι ξεκινάει. Ο Ολυμπιακός στους “8” του Champions League Νέων, του περίφημου Youth League της UEFA.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czgt1me5z4w1)

Στην εξέδρα, κλάματα. Ο “γίγαντας” που αγωνιούσε λύγισε. Τα μάτια γέμισαν δάκρυα χαράς και ανακούφισης. Ασταμάτητο ποτάμι στα μάτια για το “μικρό”. Σκόρερ του τελευταίου πέναλτι του Ολυμπιακού, ο Κωνσταντίνος Τανούλης. Ετών δεκαοκτώ, κεντρικός αμυντικός της ομάδας Κ19.

Συγκινημένος στην εξέδρα, ο Γιώργος Τανούλης. Μεγάλος αδελφός, στα είκοσι ένα του. Σέντερ της μπασκετικής ομάδας του Ολυμπιακού. Οι εικόνες συγκλονιστικές. Από κάθε άποψη. Και σπάνιες. Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία στο UEFA Youth League, κατακτώντας ακόμη μία μυθική και συγκλονιστική πρόκριση στα πέναλτι (4-2) επί της Λανς, και πλέον πηγαίνει στη Βαυαρία για τη μάχη με την Μπάγερν Μονάχου στους “8”. Χωρίς φραγμούς στα όνειρά του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czgt4hochkf5)

O Ολυμπιακός και τα όνειρα των αδελφών Τανούλη

Όπως τα όνειρα που έκαναν οι Τανούληδες, όταν ξεκίνησαν μωρά να παίζουν με διαφορετικές μπάλες στη Θεσσαλονίκη. Δύο ταλέντα που αναμένεται να έχουν λαμπρό μέλλον. Ο Γιώργος Τανούλης (27/07/2002) ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό στις 16 Ιουλίου 2023, με μεταγραφή από τον Προμηθέα Πάτρας.

Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στον Άρη, έγινε πρωταθλητής Ελλάδος στις μικρές ηλικίες με τον ΠΑΟΚ, έπαιξε και παίζει σε όλες τις “μικρές” Εθνικές. Στα δεκαοκτώ του χρόνια πήγε στην Πάτρα και από εκεί στον Πειραιά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyxfveyc4si1)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε πάνω του κάτι ξεχωριστό και αποφάσισε να του δώσει μία μεγάλη ευκαιρία να αγωνιστεί στον νταμπλούχο Ελλάδας. Είδε έναν “πλαστικό” ψηλό, με ευρεία γκάμα στο παιχνίδι του, με πολύ ψηλό ταβάνι, που χρειάζεται χρόνο και δουλειά, αλλά που αξίζει να τον δουλέψει και να τον περιμένει.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cwf35exa1eg1)

Λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν ότι ο Κωνσταντίνος Τανούλης (07/03/2005) ανήκει στον Ολυμπιακό από το καλοκαίρι του 2022! Ο ταλαντούχος στόπερ της Κ19 ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την ηλικία των τεσσάρων ετών στις ακαδημίες του Άρη και την περασμένη σεζόν μέτρησε δεκαεννέα εμφανίσεις και τρία γκολ στο πρωτάθλημα Κ19 της Super League με τους “κίτρινους”. Επί Μπούργος στους “κίτρινους”, έκανε προετοιμασία με την πρώτη ομάδα και έπαιξε μάλιστα σε φιλικό με τη Γάνδη. Αλλά ο Ολυμπιακός είχε προλάβει να εξασφαλίσει το σπουδαίο αυτό ταλέντο.

O… σπεσιαλίστας των πέναλτι Κωνσταντίνος Τανούλης

Από φέτος εντάχθηκε στους “ερυθρόλευκους” και μέσα από τη δουλειά με τον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο κατάφερε να κερδίσει χώρο, χρόνο, αλλά και σημαντικό ρόλο στο “θαύμα” των μικρών του συλλόγου σε πρωτάθλημα και Youth League.

Ο 18χρονος στόπερ ήταν ένας από εκείνους που είχαν εκτελέσει πέναλτι και στη μεγαλειώδη πρόκριση επί της Ίντερ. Και επιλέχθηκε να συμμετάσχει στη διαδικασία και κόντρα στη Λανς. Όχι τυχαία, βεβαίως.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyyy669sze09)

Σύμφωνα με τον πρωτομάστορα της σπουδαίας ομάδας των Πειραιωτών Σωτήρη Συλαϊδόπουλο, “ο Τανούλης είναι ο καλύτερος εκτελεστής πέναλτι που έχουμε στην ομάδα. Δεν χάνει ποτέ πέναλτι. Δεν τον έχω δει να χάνει ποτέ, όσα κι αν έχουμε εκτελέσει στις προπονήσεις”.

Και να μην το έλεγε ο προπονητής του Ολυμπιακού, το "έδειξαν" τα χτυπήματα του “μικρού”: άρτια, άπιαστα. Και ειδικά εκείνο κόντρα στη Λανς, ιστορικό. Αλλά και συγκλονιστικό λόγω της εικόνας του δακρυσμένου Γιώργου. Αγάπη αδελφική, πανίσχυρη. Από δύο παιδιά που θέλουν να χτίσουν το δικό τους μύθο σε ερυθρόλευκο φόντο!

* Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ONTIME".