Σπαραξικάρδιος ήταν, από συγγενείς και φίλους της στη γενέτειρά της, Μπέιλ Γκόβορα της Ρουμανίας, ο αποχαιρετισμός στη Ρούξι Ντουμιτρέσκου, η οποία πέθανε ξαφνικά στα 46 της, την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024, αφήνοντας πίσω της ένα γιο, τον Φίλιππο

Η Ντουμιτρέσκου αγαπιόταν στη Ρουμανία και την Ελλάδα και συγγενείς και φίλοι μαζεύτηκαν για να της πουν το τελευταίο αντίο, ενώ παρέθεσαν τις εμφανίσεις που φορούσε στον Παναθηναϊκό, με το νούμερο 9, και την εθνική ομάδα, με το νούμερο 18. 

Η Ομοσπονδία της Ρουμανίας είπε με τη σειρά της το δικό της αντίο στην Ντουμιτρέσκου, γράφοντας ότι καθ' όλη τη διάρκεια της κηδείας "έκλαιγε ο ουρανός". 




Ο αποχαιρετισμός της Ομοσπονδίας της Ρουμανίας

Αντίο, Ρούξι Ντουμιτρέσκου!

Οικογένεια, φίλοι και συγγενείς, οι μικροί βολεϊμπολίστες του Alpha Volleyball Sibiu, άνθρωποι που τη γνώριζαν ή όχι, οδήγησαν σήμερα την πρώην διεθνή σπουδαία Ρουξάντρα Ντουμιτρέσκου στο τελευταίο της ταξίδι. Στη γενέτειρά της, στο Μπέιλ Γκόβορα, ακόμη και ο ουρανός έκλαιγε καθ' όλη τη διάρκεια της θρησκευτικής τελετής. Η ξανθιά κοπέλα, που χαροποίησε όλο τον κόσμο με το παιχνίδι της, άφησε πίσω της έναν 14χρονο γιο που θα μάθει ότι η μητέρα του ήταν βασίλισσα των φιλέ.

Η Ρούξι Ντουμιτρέσκου πέθανε ξαφνικά, σε ηλικία μόλις 46 ετών. Η μεγάλη της καρδιά σταμάτησε να χτυπά το βράδυ της Κυριακής. Η Ρουξάντρα κηδεύτηκε με τις φανέλες των ομάδων στις οποίες αγωνίστηκε: το νούμερο 18, από την εθνική Ελλάδας, για την οποία αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, και το νούμερο 9, από τον Παναθηναϊκό.

Θα κρατήσουμε τη Ρούξι στην καρδιά μας για πάντα. Θα ζει για πάντα στις καρδιές των θαυμαστών, στις καρδιές όλων όσων τη γνώρισαν. Αυτό το Σαββατοκύριακο, σε όλους τους αγώνες βόλεϊ στη Ρουμανία, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Ruxandra Dumitrescu.

Αντίο Ρούξι! Ο Θεός να βάλει την ψυχή σου σε ένα φωτεινό μέρος!