Η φανέλα με το νούμερο 9. Η άγνωστη τρέλα της Ρούξι Ντουμιτρέσκου με τον Μάρκο Βαν Μπάστεν! Η σημερινή ημέρα ανήκει δικαιωματικά στη Ρούξι Ντουμιτρέσκου καθώς η δύσκολα διαχειρίσιμη αθλητική επικαιρότητα στρέφεται γύρω της, έπειτα από τον απρόσμενο θάνατο της σε ηλικία μόλις 46 ετών.

Η Ντουμιτρέσκου έπαιξε σε σπουδαίο επίπεδο για 20 χρόνια και ήταν διεθνής τόσο με την Εθνική ομάδα της Ρουμανίας όσο και με την Εθνική ομάδα της Ελλάδας ενώ θριάμβευσε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού την οποία φόρεσε από το 2003 έως το 2010.

H Nτουμιτρέσκου και η τρέλα με τον Φαν Μπάστεν

Κατέκτησε τα πάντα από εγχώριους τίτλους και είχε και διεθνείς διακρίσεις σε εθνικό επίπεδο και βέβαια ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στο φίλαθλο κοινό. Λίγο πολύ αρκετά έχουν γραφτεί σήμερα για τη Ρούξι ωστόσο θα σας μεταφέρουμε μια ιστορία που είναι λιγότερα γνωστή και είχε αποκαλύψει η ίδια σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Το Βήμα" το 2000. Αναφερόμαστε στο αγαπημένο νούμερο 9 της Ντουμιτρέσκου και τον λόγο για τον οποίο επέλεξε να φοράει σε όλη την διάρκεια της καριέρας της. Αυτό το νούμερο ήταν το αγαπημένο τους για έναν πολύ ιδιαίτερο λόγο και είχε να κάνει με το… ποδόσφαιρο.

Marco van Basten, The Swan of Utrecht [Best Goals]



Συγκεκριμένα ο αγαπημένος αθλητής της Ρούξι ήταν ο Μάρκο Βαν Μπάστεν και αυτός ήταν η αιτία να φοράει πάντα τον αριθμό με τη φανέλα του. Μάλιστα η λατρεία της για τον συγκεκριμένο αθλητή την είχε κάνει και… οπαδό της Εθνικής Ολλανδίας για την οποία έκλαιγε τρεις ολόκληρες μέρες όταν έχανε στο Μουντιάλ ενώ είχε δηλώσει πως δεν πήγαινε σχολείο επειδή είχαν ηττηθεί οι "οράνιε". 

Goal  Van Basten  (Olanda-U.R.S.S 2-0)

Αναλυτικά το σημείο της συνέντευξης που αποκαλύπτει αυτή την ουσιαστική λεπτομέρεια Πάντα αγωνιζόσουν με το 9 στη φανέλα.Γιατί επέλεξες το συγκεκριμένο νούμερο; "Το φοράω από μικρή γιατί το είχε ο αγαπημένος μου αθλητής, ο Μάρκο φαν Μπάστεν. Το είδωλό μου. Ενας ποδοσφαιριστής κλάσης. Τι να πεις για τον χαρακτήρα του; Στο Μουντιάλ όταν έχανε η Ολλανδία έκλαιγα τρεις ημέρες. Δεν πήγαινα σχολείο επειδή είχε χάσει η Ολλανδία".