Φοβερές αναμετρήσεις, πλούσιο θέαμα, εντυπωσιακές φάσεις και άλλα... πολλά στον "μαγικό" κόσμο του NBA. Οι Καβαλίερς έβαλαν τέλος στο νικηφόρο σερί 11 αγώνων των Σέλτικς τους οποίους υπέταξαν στο Κλίβελαντ, με τον Ντιν Γουέιντ να βγαίνει... μπροστά στην τελευταία περίοδο και ένα κομβικό challenge για φάουλ στα 0.7" πριν τη λήξη να παίζει τον ρόλο του για το ροζ φύλλο αγώνα. Οι Σανς με.. υπογραφή του Ντουράντ "λύγισαν" τους Νάγκετς. Νίκες για Πέισερς, Νετς, Σπερς και Πέλικανς, Xιτ, Χοκς και Μάτζικ.

Οι Καβαλίερς υπέταξαν τους Σέλτικς με σούπερ Ντιν Γουέιντ στην τέταρτη περίοδο

Σ' ένα συναρπαστικό ματς από το πρώτο έως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, οι Καβαλίερς πήραν το ροζ φύλλο αγώνα με 105-104 κόντρα στους Σέλτικς τους οποίους υποχρέωσαν στην πρώτη τους ήττα μετά από 11 (!) σερί νικηφόρα παιχνίδια. Για να συμβεί αυτό, έπρεπε να... μιλήσει ο Ντιν Γουέιντ στην τελευταία περίοδο ενώ κομβικό ρόλο έπαιξε και ένα challenge για φάουλ στα 0.7" πριν τη λήξη.

Boston Celtics vs Cleveland Cavaliers Full Game Highlights | March 5, 2024 | FreeDawkins


Οι Καβαλίερς αν και ήταν πίσω σκορ με 22 πόντους διαφορά (71-93) πριν τη λήξη, πέρασαν στην... αντεπίθεση και σε επικό ξέσπασμα του Ντιν Γουέιντ ο οποίος στην τελευταία περίοδο πέτυχε 20 πόντους και ήταν καταιγιστικός από την γραμμή των 6,75,. αφού σημείωσε 5 εύστοχα τρίποντα αλλά έκανε και ένα εντυπωσιακό put-back κάρφωμα. Βέβαια και η τύχη έπαιξε τον ρόλο της στη νίκη αφοί οι γηπεδούχοι έκαναν challenge για το φάουλ που κέρδισε ο Τζέισον Τέιτουμ στα 0.7" πριν το τέλος και έκαναν τους διαιτητές να αλλάξουν απόφαση.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο Γουέιντ πέτυχε περισσότερους πόντους απ' ότι όλοι οι παίκτες των Σέλτικς (17π.) στο τέταρτο δωδεκάλεπτο. Οι Καβαλίερς αγωνίστηκαν χωρίς τον Ντόνοβαν Μίτσελ ενώ έχασαν τον Εβάν Μόμπλι στα 5'29" πριν το τέλος της τρίτης περιόδου που αποχώρησε με διάστρεμμα.


Με πρωταγωνιστή τον Ντουράντ οι Σανς "λύγισαν" τους Νάγκετς στο NBA

Οι Σανς με... υπογραφή Ντουράντ έφυγαν με το ροζ φύλλο αγώνα από το Ντένβερ επικράτωντας με 117-107 των Νάγκετς στην παράταση. Το Φοίνιξ αν και βρέθηκε στο +11 (83-94) στα 9'43" πριν τη λήξη του 48λεπτου και θα μπορούσε να έχει "καθαρίσει" την υπόθεση νίκης, είδε τους Νάγκετς να παιρνούν σε τρομερή αντεπίθεση και μάλιστα να βρίσκονται "κοντά" στο να "κλέψουν" όμως ο Νίκολα Γιόκιτς αστόχησε στην εκνπή της κανονικής διάρκειας.

Denver Nuggets vs Phoenix Suns Full Game Highlights | March 5, 2024 | FreeDawkins


Οι "Ήλιοι" πέρα από τον Ντουράντ που ολοκλήρωσε το ματς με 35 πόντους, 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ, είχαν σε τρομερή μέρα και τον Γκρέισον Άλεν, ο οποίος σημείωσε 28 πόντους με 8/12 τρίποντα. Ξεχώρισε τόσο ο Μπράντλι Μπιλ με 16 πόντους, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ καθώς και ο Ντρου Γιούμπανκς με 10 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Για τους Νάγκετς, ο Γιόκιτς σημείωσε 25 πόντους (4/7 τρίποντα), 16 ριμπάουντ και 5 ασίστ ενώ 28 πόντους (2/6 τρίποντα), 7 ριμπάουντ και 9 τελικές πάσες είχε ο Τζαμάλ Μάρι. Σημανική η συνεισφορά και του Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ με 20 πόντους (4/12 τρίποντα) και 7 ριμπάουντ.


Oι Πέισερς επικράτησαν των Μάβερικς και του "τριπλού" Λούκα Ντόντσιτς

Το triple-double του Λούκα Ντόντσιτς δεν ήταν αρκετό για τους Μάβερικς οι οποίοι ηττήθηκαν εντός έδρας με 137-120 από τους Πέισερς παρά το γεγονός ότι ο Σλοβένος σούπερ σταρ που θριαμβεύει στα παρκέ, ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 39 πόντους (11/17 δίποντα, 4/13 τρίποντα, 5/6 βολές), 10 ριμπάουντ και 11 ασίστ. Μάλιστα, έγινε ο Ντόντσιτς έγινε ο δεύτερος παίκτης μετά τον Όσκαρ Ρόμπερτσον που πετυχαίνει triple-double σκοράροντας περισσότερους από 30 πόντους σε τέσσερα διαδοχικά ματς.

Dallas Mavericks vs Indiana Pacers Full Game Highlights | Mar 5 | 2024 NBA Season

Για τους Πέισερς που είχαν 9 παίκτες -εκ των οποίων οι πέντε αναπληρωματικοί- με διψήφιο αριθμό πόντων, κορυφαίος ήταν ο Μάιλς Τένερ που σημείωσε 20 πόντους ενώ 19 πόντους και 11 ασίστ είχε ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον και 13 πόντους με 13 ριμπάουντ ο Πασκάλ Σιάκαμ. Για τους Μάβερικς, πέρα από τον Ντόντσιτς, ξεχώρισε ο Καϊρί Ίρβινγκ με 23 πόντους και με 20 ο Πι Τζέι Ουάσινγκτον.


Νίκες για Νετς, Σπερς και Πέλικανς, Μαϊάμι Xιτ, Χοκς και Μάτζικ

Οι Πέλικανς "διέλυσαν" με 139-98 τους Ράπτορς υποχρεώονοντας τους στην πιο βαριά ήττα της ιστορίας τους, με τον Τρέι Μέρφι να πετυχαίνει career-high με 34 πόντους. Οι Νετς εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο τις απουσίες των Εμπίντ και Μάξι από πλευράς Σίξερς και έτσι τους "λύγισαν¨με 112-107. Οι Μάτζικ πέτυχαν την τέταρτη σερί νίκη τους επικρατώντας με 101-89 των Χόρνετς στη Σάρλοτ και βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 36-26. Οι Χοκς έφυγαν με το ροζ φύλλο αγώνα από το Madison Square Garden της Νέας Υόρκης νικώντας με 116-100 τους Νικς με κορυφαίο τον Τζέιλεν Τζόνσον ενώ οι Μαϊάμι Χιτ τα βρήκαν... σκούρα απέναντι στους Πίνστονς αλλά στο τέλος... χαμογάσαν και κατάφεραν να κερδίσουν με 118-110.

New Orleans Pelicans vs Toronto Raptors Full Game Highlights | Mar 5 | 2024 NBA Season