Οι νίκες πάντα δημιουργούν ευφορία και θετικό κλίμα. Το ίδιο ισχύει και στον Ολυμπιακό που τρέχει ένα εκπληκτικό σερί θετικών αποτελεσμάτων σε Super League και Europa Conference League.

Αλλά εάν δεν είσαι προσεκτικός και δεν πατάς τα πόδια σου στο έδαφος, μπορεί να προκύψουν σοβαρά προβλήματα. Ο υπερενθουσιασμός συχνά είναι κακός σύμβουλος. Εάν τα κακώς κείμενα μπαίνουν κάτω από το χαλί, τότε οι καλές ημέρες δεν θα διαρκέσουν για πάντα.

Με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να είναι πολύ έμπειρος, ώστε να αφήσει τον εαυτό του να παρασυρθεί από το εξαιρετικό σερί που τρέχει ο Ολυμπιακός και τις μεγάλες νίκες που έχει πετύχει στο διάστημα που ο νέος τεχνικός βρίσκεται στον ερυθρόλευκο πάγκο.

Τουναντίον, λίγες ώρες μετά τη νίκη επί του Βόλου και την ώρα που όλοι βρίσκονταν σε κλίμα ευθυμίας, τόσο για τη νίκη όσο και για τη μείωση της διαφοράς από την κορυφή της Stoiximan Super League, ο Μεντιλίμπαρ αποφάσισε να βάλει τα όριά του. Σε μια ιδιαίτερη ομιλία στο Ρέντη, λοιπόν, ο Βάσκος τεχνικός αποφάσισε να κατευνάσει τον ενθουσιασμό των ποδοσφαιριστών του. Μιλώντας ποδοσφαιρικά και θέτοντας την κατάσταση στη σωστή της βάση.

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ: “Δεν μου άρεσε ο Ολυμπιακός που είδα”

“Δεν μου άρεσε καθόλου πώς ξεκινήσαμε τον αγώνα με τον Βόλο. Δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε αυτό. Γιατί κάποιοι από εσάς μπήκατε έτσι στο παιχνίδι; Δεν είναι εικόνα αυτή. Χάσατε την αυτοσυγκέντρωσή σας. Αν και παίζαμε 11 εναντίον 10 παικτών, κάναμε απαράδεκτα λάθη.

Κάναμε κακή εφαρμογή του πρέσινγκ, πολλά λάθη στις πάσες και στις τελικές προσπάθειες. Δεν είμαστε καθόλου προσεκτικοί και αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει. Δεν γίνεται να κάνουμε πίσω βήματα”, είπε αρχικά ο Μεντιλίμπαρ, εκφράζοντας τα παράπονά του για την αναμέτρηση με την ομάδα της Μαγνησίας, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι “...στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερα, είμαστε πιο πιεστικοί, είχαμε καλύτερες επιλογές και φτιάξαμε πολλές ευκαιρίες. Αν και έπρεπε να πετύχουμε περισσότερα γκολ”.

Ολυμπιακός - Βόλος ΝΠΣ 3 - 0 | Highlights - Stoiximan Super League - 03/03/2024 | COSMOTE SPORT HD

“Πιστεύω στο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού, υπάρχουν δύο δρόμοι μπροστά μας”

Και κάπου εκεί, έθεσε τη συζήτηση στη σωστή της βάση. Εξηγώντας στους παίκτες του πως από εδώ και πέρα ξεκινούν τα πραγματικά “ζόρια”. Και πως τα παιχνίδια που έπονται είναι “τελικοί”. Αρα, δεν “χωρούν” λάθη ή χαλαρότητα από οποιονδήποτε. “Παιδιά, τώρα αρχίζουν τα μεγάλα παιχνίδια. Δεν υπάρχει περιθώριο να είμαστε χαλαροί ή να κάνουμε λάθη όπως με τον Βόλο. Υπάρχουν δύο δρόμοι. Είτε θα συνεχίσουμε να κάνουμε λάθη είτε θα είμαστε 100% συγκεντρωμένοι, για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Ο Μεντιλίμπαρ δεν έκρυψε την πεποίθησή του πως ο Ολυμπιακός έχει την ποιότητα, το ταλέντο και τις δυνατότητες να κατακτήσει όλους τους στόχους του. Αλλά παράλληλα έθεσε τους ποδοσφαιριστές προ των ευθυνών τους. Με πολύ ξεκάθαρα λόγια: “Πιστεύω ότι μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Καταφέρατε να γυρίσετε την κατάσταση και πλέον είμαστε κοντά. Αλλά θα έχουμε μάχες και τελικούς από εδώ και πέρα. Όλα τώρα είναι στα χέρια σας. Εσείς τα καταφέρατε όλα μέχρι τώρα, εσείς πρέπει να αποφασίσετε πώς θα πορευτούμε. Εγώ είμαι σίγουρος για εσάς και για την ομάδα μας”.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czkdpxv7dfkh)

Κλείνοντας την ομιλία του ο Μεντιλίμπαρ μίλησε και για τις προπονήσεις και τη συμπεριφορά που θέλει από όλους στο Ρέντη. Ζήτησε να μην υπάρχει η παραμικρή χαλαρότητα. Αλλά και σωστή νοοτροπία. Από όλους, μηδενός εξαιρουμένου: “Θέλω και στην προπόνηση κάποιοι να αλλάξετε νοοτροπία και τρόπο δουλειάς. Ολα τα ματς είναι κοντά από εδώ και πέρα. Πρέπει να δουλέψουμε σωστά και με πλάνο. Μετράει η κάθε ημέρα για να πετύχουμε τους στόχους μας. Συγκεντρωθείτε, δουλέψτε σωστά, με πάθος και πιστεύω ότι θα δικαιωθούμε εάν το κάνουμε”.