Η Αθλέτικ Μπιλμπάο κράτησε στο 0-0 την Μπαρτσελόνα για το παιχνίδι του "Σαν Μαμές", που έκλεισε το κυριακάτικο πρόγραμμα για την 27η αγωνιστική της LaLiga, ωστόσο ευνοημένη ήταν για ακόμα μία φορά η... Ρεάλ Μαδρίτης. Μπορεί οι Βάσκοι να μισούν την ισπανική πρωτεύουσα και ό,τι πρεσβεύει, αλλά αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 15 μέρες που η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε λειτουργεί ως σωσίβιο για τους Καστιγιάνους, αφού παρεμφερές ήταν ό,τι έγινε στις 19 Φεβρουαρίου, όταν η Αθλέτικ νίκησε 3-2 την Τζιρόνα στο "λάκκο των λεόντων' και έτσι η ισοπαλία της ομάδας του Κάρλο Αντσελότι με τη Ράγιο Βαγεκάνο τής έδωσε, στην πραγματικότητα, την ευκαιρία να αυξήσει το προβάδισμα στην κορυφή από τον άμεσο ανταγωνιστή της. 

Μπιλμπάο-Μπαρτσελόνα: Έχασαν και οι δύο 

Με αυτήν την ισοπαλία, η Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσε να περάσει μόνη δεύτερη στο βαθμολογικό πίνακα και να μειώσει την απόστασή της με την κορυφή στους έξι βαθμούς. Αντιθέτως, παρά την ήττα της Τζιρόνα στη Μαγιόρκα, 1-0, οι "μπλαουγκράνα" έμειναν τρίτοι, ένα βαθμό πίσω από την έκπληξη της φετινής Primera Division, ενώ η Ρεάλ αύξησε τη διαφορά της από τη δεύτερη θέση στους επτά βαθμούς και συνεχίζει να απέχει οκτώ της δικαιωματικής αντιπάλου της. 

Από τη μεριά της, η Αθλέτικ έμεινε στους 50 βαθμούς, που σημαίνει πως η Ατλέτικο, την οποία απέκλεισε μεσοβδόμαδα αλλά νίκησε την Μπέτις 2-1 την Κυριακή, 3 Μαρτίου, αύξησε το προβάδισμά της και είναι το φαβορί για την τέταρτη θέση, που οδηγεί στο Champions League, έστω κι αν απομένουν 11 παιχνίδια.