Η Νάπολι βρήκε ψυχολογία μετά το 6-1 στην έδρα της Σασουόλο στο εξ αναβολής παιχνίδι της μεσοβδόμαδα και κυρίως το DNA του πρωταθλητή, και πήρε τη νίκη στο ντέρμπι κόντρα στη Γιουβέντους, χάρη σε γκολ του Ρασπαντόρι μετά από χαμένο πέναλτι του Όσιμεν. Νωρίτερα ο Κβαρατσκέλια είχε βάλει μπροστά τους γηπεδούχους με τον Κιέζα να ισοφαρίζει. Οι "Παρτενοπέι" με αυτή τους τη νίκη ανέβηκαν στους 43 βαθμούς και την 7η θέση της Serie A με την 5η Ρόμα να έχει 47 βαθμούς, με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια να μην είναι πλέον τόσο μακριά όσο φάνταζαν το προηγούμενο σαββατοκύριακο μετά την νέα γκέλα στην έδρα της Κάλιαρι.

Έβαλε μπροστά τη Νάπολι ο Κβαρατσκέλια, ισοφάρισε η Γιουβέντους με Κιέζα

Η Νάπολι είχε την κυριαρχία σε ένα χορταστικό πρώτο ημίχρονο με συνολικά 20 τελικές (11 η Νάπολι, 8 η Γιουβέντους). Οι "Μπιανκονέρι" όμως με εξαίρεση ένα διαγώνιο σουτ του Ίλινγκ Τζούνιορ δεν βρήκαν εστία με τον Βλάχοβιτς να χάνει σπάνιες για την κλάση του ευκαιρίες. Ο Σέζνι από την άλλη ήταν πιο δραστήριος από τον Μερέτ με τους "Παρτενοπέι" να τεστάρουν τα αντανακλαστικά του. Ο Πολωνός όμως δεν είχε απάντηση στο βολέ του Κβαρατσκέλια, με τον Γεωργιανό να κάνει στο 42' το 1-0 μέσα σε... πανδαιμόνιο!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czkeo9bh19ch)

Στο δεύτερο μέρος η ιστορία όμως ήταν διαφορετική. Η Νάπολι μπορεί να είχε την κατοχή όμως δεν πλησίαζε καθόλου την περιοχή του Σέζνι. Οι παίκτες του Αλέγκρι "μυρίστηκαν αίμα", έγιναν ακόμη πιο επιθετικοί και μετά από αρκετές τελικές προσπάθειες βρήκαν γκολ ισοφάρισης με τον Φεντερίκο Κιέζα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czkfuhgdefs1)

Ο Σέζνι έπιασε το πέναλτι του Όσιμεν αλλά ο Ρασπαντόρι πήρε το ριμπάουντ και χάρισε τη νίκη στη Νάπολι

Το γκολ της ισοφάρισης σαν να ξύπνησε τους γηπεδούχους οι οποίοι ανέβασαν ξανά στροφές, μη έχοντας το υπέρ τους αποτέλεσμα για να καλύψουν. Έτσι, σε μια φάση διαρκείας, ο Όσιμεν κέρδισε το πέναλτι από τον 18χρονο Νόντζε με τον Ιράτι να υποδεικνύει την παράβαση μετά από παρέμβαση του VAR. Ο Όσιμεν ανέλαβε την εκτέλεση με τον Σέζνι να αποκρούει αλλά τον Ρασπαντόρι να παίρνει το ριμπάουντ και να κάνει το 2-1 βάζοντας φωτιά στο "Ντιέγκο Μαραντόνα".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czkfz0tdj715)

Στα τελευταία λεπτά η Νάπολι κλείστηκε ξανά στα καρέ της με ένα σουτ του Ρουγκάνι από κοντά να είναι η μεγαλύτερη φάση της Γιουβέντους, η οποία όμως δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με τον Μερέτ να καθαρίζει με έξοδο την τελευταία φάση των "Μπιανκονέρι".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czkg6mczccep)

Στο τέλος οι περισσότεροι παίκτες της ομάδας του Αλέγκρι πήγαν να παρηγορήσουν τον νεαρό Νόντζε ο οποίος ήθελε "να ανοίξει η γη να τον καταπιεί" αφού εκτός του πέναλτι, έγινε αλλαγή στην αλλαγή σε μια που θα θέλει να ξεχάσει.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czkg56z84bvd)