Τα έντονα παράπονα ακόμη και του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Πολ Τίρνεϊ στον αγωνιστικό χώρο του “Σίτι Γκράουντ”, μετά το τέλος του δραματικού αγώνα της Νότιγχαμ Φόρεστ με τη Λίβερπουλ αποτέλεσαν θέμα συζήτησης σε όλες τις τηλεοπτικές εκπομπές που σχολιάζουν κάθε Σαββατόβραδο τα παιχνίδια της Premier League.

Ο ιδιοκτήτης της Φόρεστ ζήτησε από τον Άγγλο διαιτητή να “σέβεται τον κόπο των παικτών” και αρκετοί αναλυτές έσπευσαν να δικαιώσουν τα παράπονά τους με τις τοποθετήσεις τους. Τι ακριβώς συνέβη, όμως, στην έναρξη της φάσης του ένατου λεπτού των καθυστερήσεων της αναμέτρησης Νότιγχαμ – Λίβερπουλ, από την οποία προήλθε το νικητήριο buzzer beater του Ντάργουϊν Νούνιες;

Γιατί διαμαρτύρεται η Νότιγχαμ Φόρεστ για το γκολ του Νούνιες

Στην αμέσως προηγούμενη φάση ο Πολ Τίρνεϊ διέκοψε το παιχνίδι για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον Χάντζον Οντόι ο οποίος είχε τραυματιστεί στο κεφάλι. Αντί, όμως, να ξεκινήσει πάλι ο αγώνας με την μπάλα να δίνεται με ελεύθερο στα πόδια των παικτών της Φόρεστ (που είχαν την κατοχή) ο Τίρνεϊ την έδωσε σε αυτά της Λίβερπουλ και έτσι μπόρεσαν να ξεκινήσουν την τελευταία τους επίθεση που αποδείχτηκε καθοριστική.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η συγκεκριμένη απόφαση του Άγγλου διαιτητή καυτηριάστηκε στις εκπομπές ανάλυσης της αγωνιστικής, με τον Άντι Γκρέι, μάλιστα, να δικαιώνει τη Νότιγχαμ για τις έντονες διαμαρτυρίες της.

Τα άλλα μέτρα και άλλα σταθμά των διαιτητών της Premier League

Ωστόσο, όσα συνέβησαν το απόγευμα του Σαββάτου στο παιχνίδι με τη Λίβερπουλ αποτελούν απλά τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής στο Νότιγχαμ.

Γιατί μεσοβδόμαδα οι άνθρωποι της Φόρεστ και ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχαν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται για τον αποκλεισμό της Νότιγχαμ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο FA Cup με μια απόφαση που προκαλεί ασφαλώς μεγάλα ερωτηματικά. Κι αυτό γιατί με λίγα 24ωρα διαφορά, ο ίδιος διαιτητής έκρινε δύο ακριβώς όμοιες φάσεις με άλλα μέτρα και άλλα σταθμά.

Στον τελικό του Carabao Cup την περασμένη Κυριακή, ο διαιτητής Κρις Κάβανο είχε ακυρώσει γκολ του Φαν Ντάικ για λογαριασμό της Λίβερπουλ θεωρώντας ότι ο Έντο (που βρισκόταν σε θέση οφσάιντ) είχε παρεμποδίσει κίνηση αμυνόμενου της Τσέλσι προς την μπάλα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czeanc13yfmp)

Τέσσερα 24ωρα αργότερα ο ίδιος διαιτητής αποφάσισε με εντελώς διαφορετικά κριτήρια σε μια φάση που έμοιαζε βγαλμένη με καρμπόν. Στο ρόλο του Έντο ο Βαράν (προσέξτε την ομοιότητα της κίνησης του Γάλλου με εκείνη του Ιάπωνα), σκόρερ ο Κασεμίρο, αλλά αυτή τη φορά το γκολ μέτρησε κανονικά και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγύρισε την πρόκριση-θρίλερ στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czh1hbp2nqq1)

Γι’ αυτό και υπήρξαν πολύ έντονες αντιδράσεις τόσο του Βαγγέλη Μαρινάκη, όσο και των ποδοσφαιριστών της Νότιγχαμ Φόρεστ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συνέντευξη Τύπου του Νούνο Εσπίριτο Σάντο που ακολούθησε το παιχνίδι με τη Λίβερπουλ, οι δημοσιογράφοι εστίασαν το ενδιαφέρον τους στις διαιτητικές αποφάσεις, με τον προπονητή της Φόρεστ, όμως, να μη θέλει να σχολιάσει το ρόλο που διαδραμάτισε ο Τίρνεϊ στο παιχνίδι.

'I will NOT comment on referee! DON'T INSIST!' | Nuno Espirito Santo | Nott'm Forest 0-1 Liverpool