Η Βιγιαρεάλ συνέτριψε 5-0 τη Γρανάδα και η Μπόρνμουθ έκανε σημαντικό "διπλό" στην έδρα της Μπέρνλι, στα δύο παιχνίδια που άνοιξαν το χορό για τα δύο μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, τη LaLiga και την Premier League, την Κυριακή 3 Μαρτίου. To "κίτρινο υποβρύχιο" δεν προλαβαίνει για τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη, αλλά κάνει την... ανταρσία του, ενώ η ομάδα του Αντονί Ιραόλα σχεδόν ξέγνοιασε, οδηγώντας το συγκρότημα του Βενσάν Κομπανί στο χείλος του γκρεμού. 

Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: Για έβδομο διαδοχικό ματς αήττητη η Βιγιαρεάλ 

Η Βιγιαρεάλ συνέτριψε τη Γρανάδα με σκορ 5-1 στο "Κεράμικα" και έφτασε τα επτά διαδοχικά ματς χωρίς ήττα στη LaLiga. Από τις 20 Ιανουαρίου του 2024, το "κίτρινο υποβρύχιο" τρέχει αυτό το σερί, έστω κι αν οι ισοπαλίες είναι περισσότερες από τις νίκες, τέσσερις εναντίον τριών. Πάντως, τα δύο προηγούμενα "τρίποντα" της Βιγιαρεάλ ήταν εκκωφαντικές εκτός έδρας νίκες, το 5-3 επί της Μπαρτσελόνα και το 3-1 κόντρα στη Σοσιεδάδ

Η Βιγιαρεάλ βασίστηκε στον Σέρλοθ, ο οποίος με το χατ τρικ που πέτυχε, στο 7', το 19' και το 67', έφτασε τα 12 σε 23 ματς στη LaLiga. Το ημίχρονο έληξε 3-0 χάρη στο γκολ του Καπούε στο 32', ενώ οι Βαλενθιάνοι σκόραραν και με τον Γκέδες στο 47'. Η Γρανάδα, που παραμένει στους 14 βαθμους και πολύ δύσκολα θα καλύψει τη διαφορά των 10, που την χωρίζει από την τέταρτη από το τέλος Θέλτα στα εναπομείναντα 11 ματς, μείωσε στο 90+1' με τον Κορμπενό. 

Η ομάδα του Μαρθελίνιο, από τη μεριά της, έφτασε τους 32 πόντους, 13 εκ των οποίων έχει πάρει τις τελευταίες 43 μέρες. Είναι 12η και ούτε προλαβαίνει τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη ούτε και πρόκειται να υποβιβαστεί. Πάντως, η Βιγιαρεάλ κυνηγάει υπό μία έννοια το εισιτήριο για το... Champions League, που το παίρνει η ομάδα που θα κατακτήσει το Europa League. Την Πέμπτη, 7 Μαρτίου, παίζει στη Μασσαλία απέναντι στη Μαρσέιγ, στο πρώτο παιχνίδι για τη φάση των "16" της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: Σώθηκε η μία, βυθίστηκε η άλλη


Στην Αγγλία τονίζουν ότι ο αριθμός πόντων με τον οποίο μία ομάδα εξασφαλίζεται στην Premier League είναι οι 31 βαθμοί και ακριβώς αυτόν προσπέρασε η Μπόρνμουθ, μετά τη νίκη της με σκορ 2-0 στο "Τερφ Μουρ" επί της Μπέρνλι, στο παιχνίδι για την 27η αγωνιστική της Premier League. 

Οι φιλοξενούμενοι  προηγήθηκαν με το (γιο του Πάτρικ) Κλούιφερτ στο 13', ενώ ο Σεμένιο έβαλε ασφαλιστική δικλίδα στο "τρίποντο" στο 88'. Η Μπόρνμουθ έφτασε τους 31 βαθμούς και είναι 13η, με 11 διαφορά από την τρίτη από το τέλος Λούτον. Τόσους λιγότερους έχει η Μπέρνλι του Βενσάν Κομπανί από την τέταρτη από το τέλος Νότιγχαμ Φόρεστ, αφού παρέμεινε στους 13. Για να φτάσει, δηλαδή τουλάχιστον τους 25, πρέπει να νικήσει τέσσερις φορές στα εναπομείναντα 11 ματς, όταν σε όλο το πρωτάθλημα έχει νικήσει σε όλες κι όλες τρεις περιπτώσεις. Ενδιαμέσως των Μπέρνλι και Νότιγχαμ υπάρχει η Λούτον των 20 βαθμών.