Στην τρίτη της συμμετοχή στην καριέρα της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, η Ελισάβετ Πεσιρίδου δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά των 60 μέτρων με εμπόδια, με την Ελληνίδα σπρίντερ να τερματίζει έκτη στην τρίτη (από τις έξι) προκριματική σειρά με επίδοση 8.28 και να μένει εκτός από την συνέχεια της διοργάνωσης στην Γλασκώβη.

Εκτός ημιτελικών των 60μ. με εμπόδια στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου η Πεσιρίδου

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου τα έδωσε... όλα όμως δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά των 60 μέτρων με εμπόδια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, τερματίζοντας έκτη στην τρίτη (από τις έξι) προκριματική σειρά, με επίδοση 8.28. Η Ελληνίδα σπρίντερ πλησίασε ωστόσο το φετινό της ρεκόρ (8.24) ενώ κατεγάγη 34η στον προκριματικό του αγωνισμάτος. Την πρόκριση πήραν οι τρεις από κάθε σειρά και οι έξι καλύτεροι χρόνοι όλων των σειρών.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czk27lvujkpt)
Σημειώνεται ότι στις πρώτες τρεις θέσεις τερμάτισαν οι Ντέβιν Τσάρλτον (Μπαχάμες, 7.93), Ξένια Μπένατς (Ισπανία, 8.08) και Μέτε Γκράβερσγκααρντ (Δανία, 8.10) που πήραν τα εισιτήρια για τα ημιτελικά ενώ ταχύτερη όλων στον προκριματικό των 60 μέτρων με εμπόδια ήταν η Πολωνή Πία Σκρζισόφσκα με 7.80, επίδοση που αποτελεί φετινό ρεκόρ. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czk2alpwhxpt)
"Με άριστα το 10, μου βάζω 7.Όποτε κάθομαι στην εκκίνηση στα 60 μ. με εμπόδια, παθαίνω ταχυπαλμία! Νομίζω ότι θα πεθάνω! Ενώ στα 100 μ. λέω “εντάξει, έχω χρόνο να φτάσω μέχρι εκεί κάτω”. Γι’ αυτό προτιμώ τα 100 μ. με εμπόδια. Τεχνικά ήταν μια πάρα πολύ καλή κούρσα. Σταθερή, αλλά σε αργό ρυθμό. Δεν είχα γράψει φέτος κούρσες στον κλειστό στίβο και δεν είχα πάρει το γρήγορο ρυθμό, αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαι ικανοποιημένη με μια χρονιά με μόνο δύο αγώνες πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Για τον ανοιχτό στοχεύω στη Ρώμη και στο Παρίσι, εννοείται, αλλά ειλικρινά αυτό που θέλω είναι δείξω ένα πολύ καλό και σταθερό πρόσωπο, όπως πέρυσι που ήμουν σταθερά κάτω από 13.10", δήλωσε η Πεσιρίδου στην κάμερα της ΕΡΤ.