Η Κατερίνα Στεφανίδη δεν κατάφερε να ξεπεράσει την φετινή της καλύτερη επίδοση (4,64μ.) και έμεινε στην έβδομη θέση του τελικού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου στο άλμα επί κοντώ με τρεις άκυρες προσπάθειες στα 4,65μ. Νωρίτερα είχε καταφέρει να περάσει τόσο τα 4,40μ. όσο και τα 4,55μ. Πλέον η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκης βάζει πλώρη για τον ανοιχτό στίβο εκεί όπου αναζητά επιδόσεις που θα την επαναφέρουν στο δρόμο των επιτυχιών. Στο τριπλούν παρόμοια ήταν και η κατάληξη του "αειθαλούς" Δημήτρη Τσιάμη ο οποίος δεν βρήκε καθόλου ρυθμό και έμεινε εκτός τελικής οκτάδας.

Δεν κατάφερε να περάσει τα 4,65μ. η Κατερίνα Στεφανίδη

Στην πρώτη της προσπάθεια η Κατερίνα Στεφανίδη πέρασε άνετα τα 4,40μ, βρίσκοντας σιγά σιγά ρυθμό. Η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια έκανε το δεύτερο χρονικά άλμα με την Ελβετίδα Μόζερ να "ανοίγει τον χορό". 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czji3ev8syzt)

Στη δεύτερη της προσπάθεια αν και έφυγε ελάχιστα προς τα πλάγια, πέρασε και τα 4,55μ. με την πρώτη της προσπάθεια, κάτι που είχε κάνει μόνο η Αμερικανίδα, Μόρις ενώ στη συνέχεια το κατάφεραν να είναι η Σβαμπίκοβα και η Κόντερι (εκ των φαβορί για μετάλλιο).

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czjiizh2iiyp)

Στην τρίτη η Κατερίνα έγειρε ξανά με τον ίδιο τρόπο και δεν κατάφερε να περάσει τα 4,65μ. ρίχνοντας τον πήχη. Όλες οι αθλήτριες επέλεξαν να αγωνιστούν σε αυτό το ύψος εκτός από την Κέιτι Μουν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czjj3wkbvgy9)

Οι τραυματισμοί στον τελικό συνεχίζονταν καθώς η Φινλανδή Μούρτο και η Γαλλίδα Σερβιέ αποχώρησαν με την τελευταία να χρειάζεται κιόλας φορείο ενώ η Καναδή Νιούμαν δεν ξεκίνησε καν. 

Στα αγωνιστικά, η Κατερίνα Στεφανίδη δεν κατάφερε ούτε στη δεύτερη προσπάθεια να περάσει τα 4,65μ. με το ρεκόρ της φέτος να είναι στα 4,64μ. Μάλιστα έριξε από νωρίς τον πήχη με το άλμα της να μην είναι αυτό που ήθελε. Πλέον της έμενε μόνο μια προσπάθεια ενώ μόνο οι Μόρις, Κόντερι, Μόζερ και ΜακΆρτνεϊ είχαν περάσει αυτό το ύψος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czjjmiabj3gh)

Τελικά ούτε στο τρίτο άλμα τα κατάφερε η χρυσή Ολυμπιονίκης (του Ρίο το 2016) και αποχαιρέτησε σχετικά πρόωρα τον τελικό. Πλέον βάζει πλώρη για τον ανοιχτό στίβο, ο οποίος αποτελεί και τον πρωταρχικό της στόχο ώστε να επιστρέψει στις επιτυχίες.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czjjoli7xjep)

Δεν τα κατάφερε ούτε ο Δημήτρης Τσιάμης στο τριπλούν

Ο "αειθαλής" Δημήτρης Τσιάμης αγωνίστηκε πρώτος από όλους χρονικά όμως αυτό όπως αποδείχθηκε δεν ήταν υπέρ του καθώς το πρώτο του άλμα ήταν άκυρο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czjiufsvriux)

Στη συνέχεια η επίδοση των 15,95μ. δεν ήταν αυτή που θα ήθελε ο Έλληνας αθλητής. Δεν είναι τυχαίο πως για αρκετή ώρα βρισκόταν στην 15η θέση της κατάταξης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czjj7blyeyap)

Στην τρίτη προσπάθεια και με το άγχος να τον κυριεύει, πήδηξε ακόμα λιγότερο κάνοντας 15,87μ. Το συγκεκριμένο άλμα ασφαλώς και δεν ήταν ικανό να τον βάλει στην τελική οκτάδα που θα συνέχιζε και μετά το τρίτο άλμα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czjjlfvpwyip)