Οι λάτρεις του παρασκηνίου - και είναι μπόλικοι στον "μαγικό κόσμο" του ελληνικού ποδοσφαίρου - θεωρούν ότι από το βράδυ της Τετάρτης η ΑΕΚ είναι η βέβαιη φετινή πρωταθλήτρια της Super League. Στη δική τους κοσμοθεωρία, βλέπετε, δεν υπάρχουν Πινέδα, Πόνσε, Κωνσταντέλιας, Κοτάρσκι, Ιωαννίδης, Μπακασέτας, Ελ Κααμπί, Όρτα δεν υπάρχουν καν Αλμέιδα, Λουτσέσκου, Τερίμ και Μεντιλίμπαρ. Υπάρχουν μόνο διαιτητές, παράγοντες, σημαδεμένες τράπουλες, ύποπτες συναλλαγές.

Στα δικά τους μάτια, λοιπόν, η παρουσία της Λαμίας στο πλευρό του Άρη στην εξάδα των playoffs αποτελεί «μαξιλαράκι ασφαλείας» για την ούτως ή άλλως εξαιρετική ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Οι ίδιοι άνθρωποι πριν από ένα χρόνο, βέβαια, είχαν βαφτίσει τον Άρη "παράρτημα" του Ολυμπιακού και τελικά οι "κίτρινοι" ήταν εκείνοι που… έκλεισαν το σπίτι των Πειραιωτών στερώντας τους την ευκαιρία να διεκδικήσουν με αξιώσεις τον τίτλο.

Ολυμπιακός - Άρης 2 - 2 | Highlights - Stoiximan Super League - 02/04/2023 | COSMOTE SPORT HD

H Ευρώπη θα μας δώσει απαντήσεις για το φαβορί του πρωταθλήματος στη Super League

Προφανώς και ο κόσμος του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν είναι αγγελικά πλασμένος (κάθε άλλο), απλά στην Ελλάδα έχουμε την τάση να αφήνουμε στην άκρη… το ίδιο το ποδόσφαιρο στις περισσότερες συζητήσεις που αφορούν τον «βασιλιά των σπορ».

Με αμιγώς ποδοσφαιρικά κριτήρια, λοιπόν, έχει η ΑΕΚ ελαφρύ ή σημαντικό προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών της στην προσπάθειά της να γιορτάσει τα 100 της χρόνια με ένα ιστορικό repeat; Ασφαλής απάντηση θα μπορεί να δοθεί μετά τις 14 Μαρτίου, όταν θα γνωρίζουμε αν θα εξακολουθεί να παραμένει η μόνη υποψήφια πρωταθλήτρια που θα κουβαλά ένα καρπούζι στη μασχάλη της. Γιατί όσο ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός διατηρούν ζωντανό το όνειρο της παρουσίας τους στον τελικό του Europa Conference League, τόσο θα αυξάνει το πλεονέκτημα της «Ένωσης» έναντι κυρίως των δύο διασωθέντων «πρεσβευτών» μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czgxlknbav5t)

Το βαρύ καλεντάρι της πρόκρισης για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό στο Europa Conference League

Για να αντιληφθεί κανείς το βάρος του προγράμματος που θα κληθούν να διαχειριστούν οι ομάδες του Ραζβάν Λουτσέσκου και του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ σε περίπτωση που φτάσουν τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά του Conference, σημειώστε απλά το εξής:

Όποια ελληνική ομάδα προκριθεί στους «8» θα κληθεί να δώσει τα μισά της παιχνίδια στα playoffs πριν ή μετά από κρίσιμες (έως ιστορικές) αναμετρήσεις στο Conference League, την ώρα που η πρωταθλήτρια Ελλάδος ΑΕΚ, αλλά και ο Παναθηναϊκός θα έχουν την πολυτέλεια να διαχειρίζονται έναν αγώνα την εβδομάδα.

Για να αντιληφθείτε πόσο σημαντική είναι η επιπλέον σωματική και πνευματική επιβάρυνση μιας ομάδας που διεκδικεί στόχους σε δύο ταμπλό, δείτε πόσο μειωμένο ήταν το τέμπο του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ στα τελευταία τους παιχνίδια στο πρωτάθλημα και πως Λουτσέσκου και Μεντιλίμπαρ αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε δραστικό ροτέισον για να ανταπεξέλθουν με επιτυχία σε όλες τις αγωνιστικές υποχρεώσεις.
Και άλλο να ξεκουράζεις κομβικούς παίκτες όπως ο Ροντινέι, ο Έσε, ο Φορτούνης, ο Ζίβκοβιτς, ο Μεϊτέ σε παιχνίδια με τον Παναιτωλικό και τον Πανσερραϊκό και άλλο να το πράττεις σε ντέρμπι «ο θάνατός σου η ζωή μου» που ενδεχομένως να κρίνουν έναν ολόκληρο τίτλο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czgv5cuobt15)

Γι’ αυτό, λοιπόν, για να δώσουμε ασφαλή απάντηση στο ερώτημα «είναι η ΑΕΚ φαβορί για τον τίτλο», θα πρέπει να περιμένουμε την έκβαση των αναμετρήσεων ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού απέναντι σε Ντινάμο και Μακάμπι.

Και, βέβαια, να διαπιστώσουμε πόσο ανταγωνιστικός μπορεί να αποδειχτεί ο Παναθηναϊκός του Φατίχ Τερίμ, ο οποίος αποτελεί ένα μεγάλο μυστήριο! Με την εικόνα του τελευταίου 20μέρου οι «πράσινοι» μάλλον πρέπει να έχουν το μυαλό τους περισσότερο στην εξασφάλιση της τρίτης θέσης (που συνοδεύεται δεδομένα από ευρωπαϊκό εισιτήριο). Αν αποκτήσουν σταθερότητα και ξεκάθαρες αρχές στο παιχνίδι τους, το συζητάμε για πιο ψηλά…