Μετά τον Ντανιέλ Ρικιάρντο, που πήρε την πρώτη θέση στις πρώτες δοκιμές, ήρθε η σειρά του Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος μπορεί να έχει κλείσει με τη Ferrari, αλλά έδειξε ότι θα κάνει το... άπαν προκειμένου να πάρει τον όγδοο παγκόσμιο τίτλο του στη Formula 1, κι ας είναι και με τη... Mercedes. Απομένει να φανεί σε τι κατάσταση θα βρίσκονται ο ίδιος και το μονοθέσιο στο Grand Prix του Μπαχρέιν

Ο Χάμιλτον προέβη σε δύο τάχιστες προσομοιώσεις δοκιμών κατάταξης, επικρατώντας και στις δύο, και νίκησε το συναθλητή του, Τζορτζ Ράσελ, ο οποίος οδήγησε τη Mercedes W14 και τερμάτισε δύο δέκατα του δευτερολέπτου αργότερα από τον γρηγορότερο χρόνο. 


Formula 1: Πάνω από τον Φερστάπεν, ο Αλόνσο, ο Σάινθ και ο Πιάστρι

Ο χρόνος του Χάμιλτον ήταν το 1.30.374, που δεν είναι ο γρηγορότερος, μάλιστα από τις δοκιμές εξέλιξης ήταν κοντά στα 50 εκατοστά του δευτερολέπτου πιο αργός. Παρ' όλα αυτά, η Mercedes άφησε αισιόδοξα μηνύματα. 

Ο Φερνάντο Αλόνσο ήταν τρίτος, με 80 χιλιοστά του δευτερολέπτου κάτω από τον Ράσελ.  Ακολούθησαν ο Κάρλος Σάινθ με τη Ferrari και ο Όσκαρ Πιάστρι με τη McLaren. Ο Φερστάπεν ήταν, όπως και στις πρώτες δοκιμές. έκτος. Φυσικά, η Red Bull δοκιμάζει καύσιμα, ενώ οι οδηγοί της ήταν σταθεροί, μια και Φερστάπεν και Πέρες έκαναν γύρους στο 1.36. 

formula_1_hamilton_bahrain_mercedes_deuteres_dokimes

Formula 1: Τρίτες δοκιμές και κατάταξη στην τελική ευθεία για το Σάββατο 


Οι πιλότοι που είναι έτοιμοι να πάρουν μέρος στην πρώτη κούρσα της χρονιάς για τη Formula 1, το Σάββατο 2 Μαρτίου, θα οδηγήσουν το μεσημέρι της προηγουμένης, Παρασκευής 1 Μαρτίου, στις τρίτες δοκιμές (14:30), ενώ θα πάρουν μέρος στους αγώνες κατάταξης για την pole position το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 18:00.