Με αμείωτο το ενδιαφέρον και συναρπαστικές αναμετρήσεις συνεχίζεται η δράση στον... μαγικό κόσμο του NBA. Οι Λέικερς "έσωσαν" την παρτίδα στην παράταση κόντρα στους Γουίζαρντς, τους οποίους νίκησαν δύσκολα με 134-131, έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Άντονι Ντέιβις και ΛεΜπρον Τζέιμς, ενώ οι Γουόριορς "καθάρισαν" με 30άρα του Στεφ Κάρι τους Νικς με 110-99.

Οι Λέικερς... χαμογέλασαν στην παράταση και γλίτωσαν το κάζο στο NBA

Οι νίκες για τους Λέικερς είναι μονόδρομος, καθώς ξεκάθαρος στόχος τους είναι να μπορέσουν να μπουν στα play-in της Δύσης. Μετά κόπων και... βασάνων κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα κόντρα στους Γουίζαρντς, των οποίων επικράτησαν με 134-131 στην παράταση, βελτιώνοντας το ρεκόρ τους στο 33-28.

Los Angeles Lakers vs Washington Wizards Full Game Highlights | February 29, 2024 | FreeDawkins

Φοβερή εμφάνιση σ' ένα ακόμη ματς από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 31 πόντους και 9 ασίστ ενώ κορυφαίος ήταν ο Άντονι Ντέιβις που σημείωσε 40 πόντους και κατέβασε 15 ριμπάουντ. Σημαντική ήταν και η συνεισφορά του ΝτιΆντζελο Ράσερ που πέτυχε 22 πόντους. Από την πλευρά των Γουίζαρντς, ξεχώρισε ο Πουλ που προσπάθησε να... κουβαλήσει την ομάδα του με 34 πόντους ενώ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε κα ο Μάρβιν Μπάγκλι που σημείωσε 23 πόντους. Κόρι Κίσπερτ (20π.) και Ντένι Άβντιγια με 15 πόντους και 15 ριμπάουντ επίσης ξεχώρισαν.

Οι Λέικερς λίγο έλειψε να χάσουν στο φινάλε της κανονικής διάρκειας όταν και ο Τζόρνταν Πουλ αστόχησε σε τρίποντο υπό την πίεση του ΛεΜπρόν Τζέιμς, ενώ έχασαν και την ευκαιρία να στείλουν τον αγώνα σε δεύτερη παράταση καθώς ο Κάιλ Κούζμα αστόχησε σε τρίποντο στην εκνπή της πρώτης παράτασης.

Με... υπογραφή Στεφ Κάρι η νίκη των Γουόριορς 

Έχοντας τον Στεφ Κάρι σε... μεγάλα κέφια, οι Γουόριορς πήραν τη νίκη στην Νέα Υόρκη κόντρα στους Νικς επικρατώντας με 110-99 ενώ βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 31-27 δείχνοντας αρκετά ανεβασμένοι και σε καλή φόρμα. Αν και οι Νικς προσπάθησαν να χαλάσουν το... πάρτι των Γουόριορς δεν τα κατάφεραν αφού διατήρησαν από την αρχή μέχρι το τέλος το προβάδισμα τους στον αγώνα ξεκινώντας μάλιστα με ένα σερί 14-0.

Golden State Warriors vs New York Knicks Full Game Highlights | February 29, 2024 | FreeDawkins

Ο Στεφ Κάρι που δείχνει να έχει βρει ξανά τα πατήματα του και να πατάει... καλά στο παρκέ. πέυχε 31 πόντους ενώ είχε 8 στα 8 εύστοχα τρίποντα. Άξιος συνοδοιπόρος του ο Τζόναθαν Κουμίνγκα που σημείωσε 25 πόντους ενώ άλλους 16 πρόσθεσε ο Κλέι Τόμπσον.

 Για τους Νικς, δεν έφτασαν οι 27 πόντοι που σημείωσε ο κορυφαίος για τους ίδιους Τζέιλεν Μπράνσον ενώ ξεχώρισε τόσο ο Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο 16 πόντους (αλλά 6/21 σουτ) όσο και ο Τζος Χαρτ που είχε 14 πόντους (αλλά 4/17 σουτ) και 18 ριμπάουντ βοηθώντας σημαντικά και στην άμυνα.


Με πρωταγωνιστές τους Γιόκιτς και Πόρτερ επικράτησαν οι Νάγκετς

Στην πρώτη του συνάντηση μετά τους περυσινούς τελικούς του NBA, οι Νάγκετς επιβλήθηκαν με 103-97 των Μαϊάμι Χιτ και έφτασαν τις πέντε συνεχόμενες νίκες δείχνοντας πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Τα... πανηγύρια της νίκης επισκίασε ο τραυματισμός του Τζάμαλ Μάρεϊ του οποίου γύρισε ο δεξιός αστράγαλος και όλοι περιμένουν αγωνιωδώς τα αποτελέσματα των εξετάσεων του.

Denver Nuggets vs Miami Heat Full Game Highlights | February 29, 2024 | FreeDawkins

Ο Μάικλ Πόρτερ ήταν ο κορυφαίος για τους Νάγκετς σημειώνοντας 30 πόντους και "μαζεύοντας" 11 ριμπάουντ ενώ ο Νίκολα Γιόκιτς με... σβηστή εμφάνιση κατάφερε να "λάμψει" ξανά, κάνοντας double-double με 18 πόντους και 11 ριμπάουντ. Σημαντική και η συνεισγορά του Κεντάβιους Κάλντουελ-Πόουπ (18 πόντοι) αλλά και του Άαρον Γκόρντον (16 πόντοι, 9 ριμπάουντ).


Για τους Χιτ που παρατάχθηκαν χωρίς τον Τάιλερ Χίρο και δεν κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα σε κανένα σημείο του αγώνα, πρώτος σκόρερ ήταν ο  Μπαμ Αντεμπάγιο με 22 πόντους ενώ διασώθηκαν και οι Τζίμι Μπάτλερ (21π.) και Τέρι Ροζίερ με 19 πόντους αλλά 6/15 σουτ.

Οι Σπερς "λύγισαν" τους Θάντερ με ιστορική επίδοση Γουεμπανιαμά

Οι Σπερς έβαλαν... στοπ στο σερί 5 νικών των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ τους οποίους και υπέταξαν με 132-118 στο πρώτο τους παιχνίδι μπροστά στον κόσμο τους μετά από 9 σερί εκτός έδρας αγώνες. Ιστορική επίδοση από τον Βικτόρ Γουεμπανιαμά που έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του NBA που είχε σε ένα ματς +20 πόντους, +10 ριμπάουντ, +5 ασίστ, +5 κοψίματα και +5 τρίποντα.

San Antonio Spurs vs OKC Thunder Full Game Highlights | February 29, 2024 | FreeDawkins

Ο "ιστορικός" Βικτόρ Γουεμπανιαμά σταμάτησε στους 28 πόντους με 5/7 τρίποντα, 13 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 5 κοψίματα ενώ σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ντέβιν Βάσελ που πέτυχε 28 πόντους. Καθοριστικός ήταν και ο Τζέρεμι Σόχαν που είχε 21 πόντους και 10 ριμπάουντ ενώ ξεχώρισε και ο  Τρε Τζόουνς που σημείωσε 17 πόντους. 

Για τους Θάντερ που είδαν το σερί των πέντε νικηφόρων αποτελεσμάτων να "γκρεμίζεται", ξεχώρισε ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 31 πόντους ενώ από 26 και 23 πόντους σημείωσαν οι Τζαλίν Γουίλιαμς και Τσετ Χόλμγκρεν.


Νίκες για Σανς, Μάτζικ και Νετς

Οι Σανς αν και έφτασαν μέχρι και στο +21 κόντρα στους Ρόκετς, τα βρήκαν... σκούρα στην 4η περίοδο ωστόσο κατάφεραν να πάρουν τη νίκη επικρατώντας αγχωτικά με 110-105 ενώ βελτίωσαν το ρεκόρ τους στο 35-24 με κορυφαίο τον Ντέβιν Μπούκερ. Μ' ένα μικρό... ξέσπασμα στην 4η περίοδο οι Ορλάντο Μάτζικ "λύγισαν" με 115-107 τους αξιόμαχους Τζαζ βελτιώνοντας το ρεκόρ τους στο 34-26. Οι Νετς που δεν βρίσονται σε... καλό φεγγάρι, δεν είχαν κενάνα πρόβλημα να "καθαρίσουν" τους Χοκς με 124-97 και να σημειώσουν τη δεύτερη νίκη τους στα επτά τελευταία παιχνίδια, με τον Καμ Τζόνσον να δείχνει τον δρόμο της νίκης.