Δεν είναι λίγες οι φορές που στο NBA οι παίκτες αφήνουν τον κόσμο με το... στόμα ανοιχτό με τα κατορθώματα τους. Κάτι τέτοιο συνέβη και στον αγώνα των Καβαλίερς με τους Μάβερικς όπου ο Μαξ Στρους πέτυχε ένα μυθικό καλάθι από το κέντρο στο φινάλε και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του στο Κλίβελαντ με 121-119. Για δεύτερη φορά στην καριέρα του ο Στρους βάζει νικητήριο καλάθι από το κέντρο αφού κάτι ανάλογο είχε κάνει στο παρελθόν όταν και αγωνιζόταν στην 2η κατηγορία του Κολεγιακού πρωταθλήματος με την φανέλα του Κολεγίου του Λιούις.

Με μαγικό buzzer-beater του Μαξ Στρους οι Καλαβίερς "λύγισαν" τους Μάβερικς

Ένας... τρελός επίλογος γράφτηκε στον αγώνα των Καβαλίερς με τους Μάβερικς. Αν και η ομάδα του Ντάλας... κρατούσε τη νίκη με 119-118 χάρη στο σουτ του Πι Τζέι Ουάσινγκτον, ο Μαξ Στρους σαν από μηχανής... θεός πέτυχε "εξωγήινο" σουτ από το κέντρο στην εκνπή και έδωσε τη νίκη στο Κλίβελαντ με 121-119 προσφέροντας το highlight της... χρονιάς.

Max Strus Hits INSANE Game-Winner  #TissotBuzzerBeater #YourTimeDefinesYourGreatness|🔥


Το παιχνίδι ήταν "φωτιά" από τη αρχή έως το τέλος με 24 (!) εναλλαγές στο σκορ και 12 ισοπαλίες μεταξύ των ομάδων ενώ οι Καβαλίερς για ννα φτάσουν στον θρίαμβο χρειάστηκε να "μαζέψουν" μια διαφορά 15 πόντων. Για τους νικητές, κορυφαίος ήταν ο Ντόνοβαν Μίτσελ που ολοκλήρωσε τον αγώνα με 31 πόντους, ο... μαέστρος του νικητήριου καλαθιού, Μαξ Στρους πέτυχε 21 πόντους με 7/10 τρίποντα ενώ σημαντική ήταν και η συνεισφορά του Τζάρετ Άλεν που σημείωσε 19 πόντους.

Από την πλευρά των Μάβερικς οι οποίοι "πληγώθηκαν" στο φινάλε, ο Λούκα Ντόντσιτς σε μια ακόμα... παράσταση του πέτυχε 45 πόντους, 9 ριμπάουντ και 14 ασίστ και έδωσε τη πάσα στον Ουάσινγκτον που πέτυχε το 119-118 και λιγο έλειψε να πάρει τη νίκη για την ομάδα του προτού... μιλήσει ο Μαξ Στρους ενώ εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Καϊρί Ίρβινγκ που σημείωσε 30 πόντους.

Dallas Mavericks vs Cleveland Cavaliers Full Game Highlights | February 27, 2024 | FreeDawkins
ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-24, 60-56, 83-82, 121-119


Το έκανε... ξανά ο Μαξ Στρους - Είχε πετύχει buzzer-beater πίσω από το κέντρο σε Κολεγιακό πρωτάθλημα 


Ο Μαξ Στρους έβαλε τον δικό του... επίλογο στον αγώνα των Καβαλίερς με τους Μάβερικς αφού χάρη στο απίθανο buzzer beater που πέτυχε πίσω από το κέντρο έδωσε τη νίκη στο Κλίβελαντ με 121-119. Ωστόσο αν κάποιοι βάλθηκαν να πιστέψουν πως μπορεί να... έτυχε και να του "χαμογέλασε" η τύχη ίσως δεν γνωρίζουν ότι αυτή δεν η πρώτη φορά που ο παίκτης έκανε κάτι τέτοιο.

Συγκεκριμένα, πριν από 8 χρόνια όταν ο Στρους έπαιζε στην δεύτερη κατηγορία του Κολεγιακού πρωταθλήματος με την φανέλα του Κολεγίου του Λιούις, είχε πετύχει επικό buzzer-beater πίσω από το κέντρο το οποίο και εδωσε τη νίκη στην ομάδα του με 71-68. "Ναι, είναι αλήθεια, όταν αγωνιζόμουν στην 2η κατηγορία του NCAA είχα βάλει ένα τέτοιο σουτ από τα 3/4 του γηπέδου" δήλωσε μετά τη λήξη του ματς ο Μαξ Στρους ενώ πρόσθεσε: "Ο Μίτσελ ήταν εκτός αγώνα, οπότε κάποιος έπρεπε να βγει μπροστά. Ήμουν τυχερός".

Lewis' Max Strus 75-foot Buzzer Beater vs. UMSL

Νίκες για Γουόριορς, Πέλικανς, Γουλβς και Θάντερ

Μπορεί ο Στεφ Κάρι να βρέθηκε σε κακή βραδιά όμως τη σκυτάλη πήρε ο Τόμπσον για τους Γουόριορς οι οποίοι επικράτησαν με 123-112 των Γουίζαρντς στην Ουάσινγκτον. Οι Σέλτικς συνέχισαν την κυριαρχία τους στην Ανατολή νικωντας με 117-99 τους Σίξερς ενώ έφτασαν τις 9 σερί νίκες και παραμένουν "αφεντικά" κορυφής. Οι Πέλικανς εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο τις απουσίες που είχαν οι Νικς και με καταιγιστική εμφάνιση επιβλήθηκαν με το εμφατικό 115-92 του αντιπάλου τους στη Νέα Υόρκη και διέσυραν με 115-92 τους Νικς. Νίκες για Γουλβς και Θάντερ, θρίαμβοι και για Μαϊάμι Χιτ, Μάτζικ, Χοκς και Πίστονς.