H κατρακύλα της καριέρας ενός εκ των μεγαλύτερων ταλέντων που εμφανίστηκαν την τελευταία 15ετία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, φαίνεται να εισέρχεται στο “θλιβερό” επίλογό της. Ο Πολ Πογκμπά τιμωρήθηκε από την Εισαγγελία με ποινή αποκλεισμού από το ποδόσφαιρο για τέσσερα χρόνια, μετά την εις βάρος του κατηγορία για χρήση αναβολικών τον περασμένο Αύγουστο.

Μετά από τη βαριά ποινή, η Γιουβέντους προχωρά άμεσα στη λύση του συμβολαίου της με τον Γάλλο μέσο με τα ιταλικά ΜΜΕ να αναφέρουν ότι η επισημοποίηση του διαζυγίου των δύο πλευρών είναι θέμα λίγων ωρών.

Το χρονικό της τιμωρίας του Πογκμπά

Ο Πολ Πογκμπά είχε κληθεί να παραδώσει δύο δείγματα αίματος και ούρων τον περασμένο Αύγουστο και βρέθηκε θετικός στην ουσία δεϋδροεπιανδροστερόνη, η οποία είναι μια πιο ασθενής ουσία από την τεστοστερόνη και η οποία βρίσκεται σε αρκετά κοινά φάρμακα.

Ο Πογκμπά τιμωρήθηκε αρχικά τον περασμένο Σεπτέμβριο και η δίκη ήταν προγραμματισμένη για τις 18 Ιανουαρίου, ωστόσο οι δικηγόροι του πήραν αναβολή για μετά τα μέσα Φεβρουαρίου. Παρά τους νομικούς ελιγμούς τους, όμως, δεν κατάφεραν να σώσουν τον πελάτη τους από την ουσιαστική “καρατόμησή” του από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Υπήρχε άλλωστε η καταδικαστική εισήγηση του εισαγγελέα που "φωτογράφιζε" ουσιαστικά τις εξελίξεις των επόμενων εβδομάδων.

Η είδηση, όπως, ήταν αναμενόμενο έκανε άμεσα το γύρο του κόσμου και φιγουράρει στα πρώτα θέματα των μεγαλύτερων αθλητικών ιστοσελίδων του πλανήτη. 



Ο Πολ Πογκμπά αναμένεται να διεκδικήσει σε δεύτερο βαθμό είτε την εξάλειψη, είτε τη μείωση της ποινής και αν δεν τα καταφέρει θα δώσει ουσιαστικά πρόωρα τέλος στην πολύπαθη καριέρα του.