Ανησυχία προκαλούν οι ειδήσεις που έρχονται από τις τάξεις της Μίντιλαντ καθώς όπως έγινε γνωστό από Μέσα ενημέρωσης της Δανίας και της Σουηδίας, ο αμυντικός μέσος της ομάδας, Κρίστοφερ Όλσον βρίσκεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο έχοντας διαγνωστεί με εγκεφαλική ασθένεια μετά από λιποθυμικό επεισόδιο που είχε πάθει στις 20 Φεβρουαρίου.

"Παγωμάρα" στη Μίντιλαντ με τον Κρίστοφερ Όλσον που βρίσκεται στο νοσοκομείο με εγκεφαλική ασθένεια

Η Μίντιλαντ μέσω επίσημης ανακοίνωσης που εξέδωσε έκανε γνωστό ότι ο Κρίστοφερ Όλσον μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Άαρχους, όπου και οι γιατροί έκαναν διάγνωση μιας εγκεφαλικής ασθένειας της οποίας μάλιστα ο τύπος δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί αλλά όπως λέγεται δεν σχετίζεται με οποιονδήποτε τραυματισμό και ούτε προκαλείται από εξωτερικούς παράγοντες.

Σημειώνεται ότι στην ανακοίνωση της. η Μίντιλαντ έκανε έκκληση στον κόσμο αλλά και στα ΜΜΕ της χώρας να δείξουν κατανόηση και να υπάρχει από μέρους τους διακριτικότητα ενώ τονίζει ότι θα προχωρήσει σε περαιτέρω ενημερώσεις όταν θα προκύψουν εκ νέου πληροφορίες.
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται πως: «Μια ομάδα κορυφαίων ιατρικών εμπειρογνωμόνων της Δανίας εργάζεται επί του παρόντος σκληρά για να κάνει μια διάγνωση και να ξεκινήσει τη σωστή θεραπεία. Από τη νοσηλεία, ο Κρίστοφερ περιβάλλεται από την οικογένειά του και μέλη του προσωπικού της Μίντιλαντ και νοσηλεύεται από ειδικούς στον τομέα. Η Μίντιλαντ προτρέπει το κοινό να δείξει σεβασμό και κατανόηση, ώστε να δοθεί στον Κρίστοφερ, στην οικογένειά του και στους γιατρούς η απαραίτητη ψυχική ηρεμία για να εξασφαλίσουν τη θεραπεία και την ανάρρωσή του όσο το δυνατόν καλύτερα. Όλοι στη Μίντιλαντ είναι φυσικά βαθιά επηρεασμένοι από την ξαφνική ασθένεια του Κρίστοφερ και οι σκέψεις μας και η πλήρης υποστήριξή μας πηγαίνουν στον ίδιο και την οικογένειά του».