Μια ιστορία από τις... λίγες που θα βρει κανείς στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Πολλοί θα αναρωτιόντουσαν πως γίνεται αν κάποιος ποδοσφιαριστής που έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση να συνεχίζει να παίζει κανονικά ποδόσφαιρο στην ομάδα του μακριά από τη φυλακή, με τον Ιλιάς Σερ, των σούπερ σταρ των Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς να είναι το ζωντανό παράδειγμα.

Ο απίθανος λόγος που ο Ιλιάς Σερ της ΚΠΡ παίζει κανονικά ποδόσφαιρο αν και έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση


Ο Ιλιάς Σερ, σταρ των Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς που έχει γεννηθεί στο Βέλγιο έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους επειδή έσπασε το κρανίο ενός οδηγού φορτηγού με πέτρα, επίθεση που είχε διαπράξει πριν από τέσσερα χρόνια και παραλίγο να "βαφτεί" δολοφονική. Παρ΄όλα αυτά ο μέσος των Άγγλων συνεχίζει κανονικά να παίζει ποδόσφαιρο ενώ πήρε φανέλα βασικού στο χθεσινό ματς της ομάδας του κόντρα στη Ρόδεραμ για την 34η αγωνιστική του Πρωταθλήματος στην Αγγλία. Ο ίδιος είχε ταξιδέψει κανονικά και στο Κατάρ για να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2022.

Σύμφωνα με τα όσα έφερε στο... φως της δημοσιότητας η "Sun", ο λόγος για τον οποίο ο Σερ δεν έχει μπει φυλακή είναι γιατί οι βελγικές φυλακές είναι υπερπλήρεις, κάτι που θεωρείται μείζον θέμα στο Βέλγιο τα τελευταία χρόνια και έχει οδηγήσει στην ενίσχυση των νόμων. Μάλιστα, όσοι καταδικάζονται στο Βέλγιο με ποινές μικρότερες των δυο ετών τότε μπορούν να ζητήσουν να εκτίσουν την ποινή τους με κάποιο άλλο τρόπο μακριά από τη φυλακή.


Το χρονικό της επίθεσης του μέσου της ΚΠΡ, Ιλιάς Σερ

Όλα συνέβησαν πριν από τέσσερα χρόνια όταν ο Ιλιάς Σερ πήγε διακοπές στη Γαλλία μαζί με τον αδερφού και μια παρέα. Μια από τις μέρες των διακοπών, αποφάσισαν πως θέλουν να περάσουν τον χρόνο τους κάνοντας καγιάκ. Αφού ξεκίνησε μια έντονη λογομαχία στην είσοδο του λεωφορείου, ξέσπασε μια συμπλοκή ανάμεσα σε πολλά άτομα στα οποία βρισκόταν και ένας οδηγός φορτηγού ο οποίος δέχτηκε πέτρα στο κεφάλι από τον Ιλιάς Σερ που παραλίγο να καταλήξει... δολοφονική.