Μεγάλη ανατροπή στη μάχη της ουράς στη Premier League μετά την απόφαση που βγήκε για μείωση της ποινής της Έβερτον. Η ομάδα του Λίβερπουλ κατάφερε να "σώσει" τους τέσσερις από τους δέκα βαθμούς που τις είχαν επιβάλλει και αυτομάτως κέρδισε τρεις θέσεις στη βαθμολογία.

Μειώθηκε η ποινή της Έβερτον στη Premier League - Χαμός στην ουρά της βαθμολογίας

Τα "ζαχαρωτά" είχαν αμφισβητήσει την πρωτόδικη απόφαση για αφαίρεση 10 βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα της Premier League και είχαν κάνει προσφυγή στην αθλητική δικαιοσύνη. Η εκδίκαση έγινε και η επιτροπή εφέσεων αποφάσισε πως αντί για 10 βαθμούς θα πρέπει να τις αφαιρεθούν 6 τελικά.

Η μείωση αυτή έβαλε "φωτιά" στη μάχη της ουράς του πρωταθλήματος καθώς η Έβερτον αυτομάτως με το +4 που πήρε ανέβηκε στη 15η θέση, ένα βαθμό πάνω από τη Νότιγχαμ Φόρεστ που υποχώρησε στην 17η με τη σειρά της. 


Η ανακοίνωση της Έβερτον για τη μείωση της ποινής στη Premier League

Η Έβερτον μετά τη συγκεκριμένη απόφαση προέβη σε ανακοίνωση που επιβεβαιώνει τη μείωση της ποινής και ανέφερε πως ακόμη βρίσκεται σε διαδικασία εξέτασης της απόφασης.

"Η Έβερτον μπορεί να επιβεβαιώσει ότι το Συμβούλιο Εφέσεων κατέληξε στο συμπέρασμα πως η αφαίρεση βαθμών που είχε επιβληθεί στην ομάδα από μια ανεξάρτητη Επιτροπή της Premier League τον Νοέμβριο μειώνεται από 10 βαθμούς σε έξι βαθμούς, με άμεση ισχύ.

Ενώ είμαστε ακόμα σε διαδικασία εξέτασης της απόφασης, είμαστε ικανοποιημένοι που η προσφυγή μας είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της ποινής", σχολίασε η ομάδα Μέρσεϊσάντ που πλέον ατενίζει το μέλλον της στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου με άλλο... μάτι.