Αν δεν υπήρχε αίσθηση πριν αρχίσει το παιχνίδι της ΑΕΚ με την Κηφισιά για την 23η αγωνιστική της Super League ότι οι φιλοξενούμενοι ήταν ικανοί να υποκλέψουν οτιδήποτε, ειδικά στο πρώτο ματς με κόσμο ύστερα από δύο μήνες στην "OPAP Arena", αυτό γιγαντώθηκε μόλις στο 4', με τον πιο γνώριμο τρόπο: έκρηξη του Λιβάι Γκαρσία για να φύγει στην πλάτη του αμυντικού, ανατροπή του Σπίνου στο φορ από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο μέσα στην περιοχή και το πέναλτι μαζί με την κόκκινη κάρτα που έδειξε ο διαιτητής Γκορτσίλας στον Έλληνα στόπερ της Κηφισιάς.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz8dlzdnspqh)

Η ΑΕΚ νίκησε χαλαρά, 3-0, ικανοποιώντας τον κόσμο της στο πρώτο ημίχρονο και κάνοντας συντήρηση στο δεύτερο, τέτοια που παραλίγο οι φιλοξενούμενοι των 10 λεπτών να γίνουν απειλητικοί, ειδικά με τον Ανδρέα Τετέι, που αφού οι συμπαίκτες του φόρεσαν μπλουζάκια με το όνομά του, μπήκε ορεξάτος ως αλλαγή στο παιχνίδι. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz8diziohb2x)

ΑΕΚ-Κηφισιά: Λιβάι με την... τέταρτη 

Ο Λιβάι μπορεί να αστόχησε στο πέναλτι, για την ακρίβεια το έπιασε ο Αναγνωστόπουλος, αλλά αν η ΑΕΚ ήταν μία ανώτερη της Κηφισιάς στην ισομετρία, θα ήταν δέκα με αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο φορ της "Ένωσης", που είχε ήδη απειλήσει στα 50'', βρήκε το γκολ στην... τέταρτη, μια και ο Αναγνωστόπουλος του απέκρουσε με το γόνατο και πλασέ στο 9'. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz8dp1m2f8p5)

Η ΑΕΚ βγήκε στο τρανζίσιον και η σέντρα του Ελίασον μέσα στην περιοχή ήταν φανταστική, με αποτέλεσμα ο Λιβάι να σκοράρει με κεφαλιά-ψαράκι στο 19'. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz8dxzca4fj5)

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Λιβάι έβαλε το 11ο φετινό γκολ του στη Super League, όταν με το κεφάλι έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα μετά την απόκρουση του Αναγνωστόπουλου σε σουτ του Γκατσίνοβιτς στο 24'. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz8e0ip9l6qh)

Η ΑΕΚ ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο, κάνοντας 20 τελικές, με την Κηφισιά να παίρνει... κουλούρι. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz8e9pbxhrmx)

Γκατσίνοβιτς, που έκανε σπουδαία εμφάνιση, και Ελίασον έκαναν διπλή ευκαιρία στο 36', ο Σέρβος αστόχησε και στο 38', ενώ λίγο νωρίτερα, στο 30', ακυρώθηκε αυτογκόλ της Κηφισιάς για οφσάιντ, μια και ο Πήλιος ήταν ακάλυπτος. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz8e768n3lt5)

ΑΕΚ-Κηφισιά: Με συντήρηση και Λιούμπισιτς

Η ΑΕΚ με τα προβλήματα στους κεντρικούς αμυντικούς έκανε συντήρηση στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ματίας Αλμέιδα είχε ήδη ως στόπερ το σούπερ εφεδρικό Εχσάν Χατζισαφί, ενώ έπαιζε με φορ τον... Νόρντιν Άμραμπατ, προκειμένου να προστατέψει τον Λιβάι των οκτώ τελικών στο πρώτο ημίχρονο. Η άμυνα της ΑΕΚ είχε... αναδουλειές, αφού στο 75' βρήκε η Κηφισιά τη μία και μόνη τελική της στο ματς με τον Τετέι, ενώ στο 68' ο Πρίτσας έγινε για λίγο απειλητικός, χωρίς, πάντως, να αγχώσει. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz8fsvpg3np5)


Η "Ένωση", που είχε ασφαλώς τις στιγμές της ειδικά βγάζοντας παίκτες στην πλάτη της άμυνας, έφτασε σε τρίτο γκολ στο 90', όταν ο Άμραμπατ σέντραρε και ο Λιούμπισιτς, που είχε μπει αλλαγή στο ματς, σκόραρε με το κεφάλι το πρώτο γκολ του με τη φανέλα της ΑΕΚ.

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Κάλενς, Χατζισαφί, Πήλιος, Γιόνσον (70' Λιούμπιτσιτς), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (70' Πιάρο), Ελίασον (77' Γαλανόπουλος), Τσούμπερ (70' Αραούχο), Γκαρσία (70' Άμραμπατ).
Κηφισιά (Ντ. Νίλσεν): Αναγνωστόπουλος, Γκόμπελιτς, Σπίνος, Τσάπαν (73' Μποτία), Μιλίτσεβιτς, Σολόα (57' Κλωναρίδης), Τσανάτζια, Μπιφούμα (57' Πρίτσας), Σάντος, Μένεντεθ (9' Βαφέας), Οζέγκοβιτς (73' Τετέι).