Ο χρόνος για το Euro 2024 μετρά αντίστροφα και οι ποδοσφαιριστές αρχίζουν να σκέφτονται τη Γερμανία και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, όμως από το τουρνουά της UEFA είναι βέβαιο ότι θα απουσιάσουν κάποια αστέρια. Το Euro 2024 που θα φιλοξενήσει η Γερμανία, πρόκειται να αρχίσει στις 14 Ιουνίου και να ολοκληρωθεί στις 14 Ιουλίου 2024.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου της UEFA θα συγκεντρώσει όπως είναι αναμενόμενο το ενδιαφέρον. Οι απόντες από το Euro 2024 αποτελούν μια ξεχωριστεί κατηγορία. Αυτοί που δεν θα βρεθούν στη Γερμανία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου της UEFA.

Ο Λουκ Σο είναι ο τελευταίος υποψήφιος για τη λίστα των απόντων του Euro 2024. Αν και δεν είναι βέβαιο ότι θα απουσιάσει από τη Γερμανία, ο αριστερός μπακ της Αγγλίας μπορεί να δει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου της UEFA από την τηλεόραση ή την εξέδρα. Ο αμυντικός της Γιουνάιτεντ υπέστη έναν ακόμη μυϊκό τραυματισμό στην αναμέτρηση της Μάντσεστερ εναντίον της Λούτον. Σύμφωνα με το ESPN μπορεί να μείνει εκτός δράση έως το τέλος της σεζόν.

To Euro 2024 και οι πληγωμένοι που δεν πάνε στη Γερμανία

Υπάρχουν κάποιοι που θα χάσουν σίγουρα το Euro 2024. Είναι αυτοί που λόγω τραυματισμού δεν θα βρεθούν στη Γερμανία και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου της UEFA θα μείνει ένα όνειρο γι’ αυτούς. 

Για την Ισπανία η μεγάλη απουσία είναι ο Γκάβι. Ο μέσος της Μπαρτσελόνα τραυματίστηκε σε αγώνα της Εθνικής τον περασμένο Νοέμβριο., έχοντας μέχρι τότε 27 διεθνείς συμμετοχές και πέντε γκολ.

Gavi INJURY vs Georgia 💔(19/11/2023) HD 1080i

«Όχι» στο Euro 2024 και τη Γερμανία από τον Κουρτούα

Για το Βέλγιο, ο απόντας είναι ο Τιμπό Κουρτουά εκτός και εάν γίνει η έκπληξη. Τον περασμένο Αύγουστο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για ρήξη πρόσθιου χιαστού, αλλά αυτή την εβδομάδα επέστρεψε στις προπονήσεις της Ρεάλ Μαδρίτης. Πάντως, ο ίδιος είπε ότι δεν θα παίξει στο Euro 2024.

Η Γαλλία έχει την περίπτωση του Γουέσλϊ Φοφανά, καθώς και αυτός υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού. Αν και ακόμα να ανακάμψει εγκαίρως για το Euro 2024, δύκσολα θα βρεθεί στη Γερμανία.

Η Κροατία αναμένεται να στερηθεί τις υπηρεσίες του Ιβάν Πέρισιτς, ο οποίος τραυματίστηκε στον περασμένο Σεπτέμβριο και η Τότεναμ τον έδωσε δανεικό στη Χάιντουκ Σπλιτ.

Η Αυστρία θα μείνει χωρίς τον αρχηγό της Ντέιβιντ Αλάμπα στο Euro 2024 μετά τον τραυματισμό –ρήξη χιαστού και αυτός- που υπέστη τον Δεκέμβριο του 2023. Ο 31χρονος αμυντικός έκανε 17 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις για τη Ρεάλ Μαδρίτης προτού τραυματιστεί σε μια αναμέτρηση με τη La Liga με τη Βιγιαρεάλ.

David Alaba Horrible ACL Injury Vs Villarreal CF 😢

Για την Αγγλία υπάρχει και η απουσία του Τάιορν Μινγκς. Υπέστη και αυτός ρήξη χιαστού στην αναμέτρηση της Άστον Βίλα με τη Νιούκαστλ. Ενώ μπορεί να ανακάμψει πριν από το Euro 2024, είναι απίθανο να συμπεριληφθεί στο ρόστερ της Αγγλίας, με το οποίο έχει 18 συμμετοχές σκοράροντας δύο γκολ