Όπως σας είχαν ενημερώσει τα parapolitika.gr, ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε τελικά από τη ΔΕΑΒ για τη ρίξη κροτίδων στον αγώνα της Super League κόντρα στον Ολυμπιακό, μετά τη σύλληψη 23χρονου οπαδού. Η ποινή του «Δικεφάλου του Βορρά» αφορά ένα παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών, το οποίο θα είναι και το πρώτο εντός έδρας των «ασπρόμαυρων» στα Playoffs του πρωταθλήματος.

Η ανακοίνωση της ΔΕΑΒ για την τιμωρία για τον ΠΑΟΚ

«Από τη Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπιση της Βίας (ΔΕΑΒ) ανακοινώνονται τα κατωτέρω:

Α) ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΤΩΤΕΡΩ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΒΑΣΕΙ Ν.5085/2024

2) Διοικητική κύρωση διεξαγωγής μίας (1) αθλητικής συνάντησης ως γηπεδούχου χωρίς παρουσία  θεατών, σε οποιαδήποτε εθνική διοργάνωση, στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, βάσει του άρθρου 1Α του ν.4326/2015, όπως αυτό προστέθηκε με το άρθρο 10 του ν.5085/2024, λόγω ρίψης εκ μέρους των φιλάθλων της τριών (3) κροτίδων στην κερκίδα και δύο, γεμάτων σε περιεχόμενο, μπουκαλιών εντός αγωνιστικού χώρου, κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ - ΠΑΕ Ολυμπιακός ΣΦΠ, που διεξήχθη στις 18/02/2024 στην Θεσσαλονίκη για το Πρωτάθλημα της Super League.

Τα ανωτέρω καταγράφηκαν, κατά δέσμια αρμοδιότητα της Επιτροπής ως προς την επιβολή της ποινής:

α/ στην από 19/02/2024 αναφορά συμβάντων του τμήματος Γενικής Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης

β/ στην από 20/02/2024 υποβλητική αναφορά της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους (ΥΑΒΑΧ) προς τον κ. Εισαγγελέα του Στρατοδικείου Θεσσαλονίκης

γ/ στην από 20/02/2024 συμπληρωματική αναφορά της ίδιας Υποδιεύθυνσης

δ/ στις από 19/02/2024 Εκθέσεις των Παρατηρητών της διοργανώτριας αρχής και της ΔΕΑΒ, αντίστοιχα».

Αμείλικτη η ΔΕΑΒ, δεύτερη "καμπάνα" σε μία εβδομάδα εφαρμογής του νέου νομοσχεδίου

Ο νέος νόμος για την οπαδική βία είναι σαφής και κάνει λόγο για άμεση επιβολή διοικητικής ποινής μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών σε οποιαδήποτε γηπεδούχο ομάδα σε περίπτωση ρίψης αντικειμένου που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα οποιουδήποτε ανθρώπου στο γήπεδο, είτε αυτός βρίσκεται εντός αγωνιστικού χώρου, είτε στις εξέδρες.

Πριν από μία εβδομάδα η ΔΕΑΒ είχε επιβάλλει ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών στην ΚΑΕ ΑΕΚ για ρίψη μπουκαλιού στο παρκέ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό για την Basket League.

Η τιμωρία του ΠΑΟΚ απλά έρχεται να επιβεβαιώσει την ξεκάθαρη πρόθεση ΔΕΑΒ και κυβέρνησης να εφαρμόζεται ο νόμος άμεσα και χωρίς διακρίσεις. Και μέχρι στιγμής το μήνυμα που στέλνεται προς όλες τις ομάδες είναι ξεκάθαρο: Θωρακίστε τα γήπεδά σας, προστατεύστε αθλητές, προπονητές, θεατές, αλλά κυρίως τους υγιείς φιλάθλους της δικής σας ομάδας, γιατί η οποιαδήποτε ρίψη αντικειμένου θα τιμωρείται πλέον αυτομάτως.