Δεν έχει περάσει παρά μία εβδομάδα από την πρώτη εφαρμογή του νέου νομοσχεδίου για την οπαδική βία και φαίνεται ότι μετά την μπασκετική ΑΕΚ σειρά στο ποινολόγιο της ΔΕΑΒ θα πάρει ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ.

Η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε την Τρίτη τη σύλληψη 23χρονου οπαδού για ρίψη κροτίδας εντός γηπέδου κατά τη διάρκεια του ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό για την 23η αγωνιστική της Super League, κάτι που αυτόματα σηματοδοτεί άμεσο κίνδυνο για τους Θεσσαλονικείς.

Ο νέος νόμος για την οπαδική βία και ο κίνδυνος του ΠΑΟΚ

Ο νέος νόμος για την οπαδική βία είναι σαφής και κάνει λόγο για άμεση επιβολή διοικητικής ποινής μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών σε οποιαδήποτε γηπεδούχο ομάδα σε περίπτωση ρίψης αντικειμένου που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα οποιουδήποτε ανθρώπου στο γήπεδο, είτε αυτός βρίσκεται εντός αγωνιστικού χώρου, είτε στις εξέδρες.

Πριν από μία εβδομάδα η ΔΕΑΒ είχε επιβάλλει ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών στην ΚΑΕ ΑΕΚ για ρίψη μπουκαλιού στο παρκέ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό για την Basket League.

Γιατί ο ΠΑΟΚ θα εκτίσει την ποινή του – αν του επιβληθεί – στα playoffs

Το πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, καθώς σε περίπτωση επιβολής της ποινής η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου θα κληθεί να την εκτίσει στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι των playoffs. Κι αυτό γιατί παρότι υπάρχουν ακόμη τρεις αγωνιστικές για την κανονική διάρκεια της Super League, ο ΠΑΟΚ έχει να δώσει και τα τρία εναπομείναντα παιχνίδια του μακριά από την Τούμπα (σε Σέρρες, Αγρίνιο και Λαμία). Με δεδομένο ότι δεν έχει άλλο εντός έδρας παιχνίδι ούτε στο κύπελλο, αυτομάτως η ποινή θα εκτιθεί στο πρώτο του εντός έδρας παιχνίδι στα playoffs, το οποίο πιθανότατα θα είναι και ντέρμπι.

H διοίκηση του ΠΑΟΚ, μάλιστα, είχε προχωρήσει στην έκδοση ανακοινώσεων με τις οποίες καλούσε από τους φίλους της ομάδας να προστατεύουν το γήπεδό της, αλλά φαίνεται ότι ένας “ανεγκέφαλος” αρκούσε για να γίνει η ζημιά!