Η νέα εποχή της εθνικής Κροατίας, που δεν έδωσε καν το "παρών" στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ του 2023, δεν έχει μόνο Γιόζιπ Σέζαρ, αλλά και Μάριο Χεζόνια και... Παναθηναϊκό. Άλλωστε, ο καπνός, ανεξαρτήτως φωτιάς, υπάρχει για την επιστροφή του Κροάτη στο ΟΑΚΑ, αφού πριν περίπου ένα μήνα βγήκε ρεπορτάζ στο οποίο αναφερόταν ότι ο Παναθηναϊκός ετοιμάζει διπλή πρόταση, για Χεζόνια και Έντι Ταβάρες, ενώ μόλις την Τρίτη δημοσίευμα έφερε τον 28χρονο φόργουορντ να έχει απορρίψει δύο προτάσεις ανανέωσης της Ρεάλ Μαδρίτης

Παναθηναϊκός: Ο Μάριο Χεζόνια θέλει να μην παρασύρεται 

Αρχικά, πάντως, ο Χεζόνια μίλησε στα κροατικά ΜΜΕ για την εθνική ομάδα της χώρας και τη δική του πρόοδο: "Ελπίζω να μην παρασυρθώ από το γεγονός ότι έγινα αρχηγός, μιας και έχω ήδη τη φήμη του κακού παιδιού. Είμαι πιο ώριμος πλέον και πρέπει να είμαι ηγέτης μέσα και έξω από το παρκέ. Αυτό είναι κάτι σημαντικό για την οικογένειά μου, οπότε με κάνει κι εμένα χαρούμενο".

Έπειτα μίλησε για την προσωπική πρόοδό του και τη Euroleague που κατέκτησε πέρυσι η Ρεάλ εις βάρος του Ολυμπιακού: "Η σεζόν της εκτόξευσής μου ήταν με τον κόουτς Περάσοβιτς στη Ρωσία (σημ. στην Ούνικς Καζάν το 2021-22). Και τα πράγματα μπήκαν στη θέση τους στη Ρεάλ Μαδρίτης. Νομίζω ότι ήμασταν πολύ καλύτεροι με ένα μικρότερο rotation. Μετά τα πράγματα έρχχονται φυσικά στο γήπεδο. Όταν παίζεις 30-35 λεπτά, έχεις πολύ χώρο για καλά πράγματα. Η σειρά με την Παρτίζαν ήταν τέτοια που δεν μπορούσαμε να αντέξουμε λάθη.

Στα αποδυτήρια συνήθως λέμε ότι αν παίζουμε έτσι, δεν μπορεί να μας νικήσει κανείς. Εντάξει, αλλά θα παίζουμε έτσι σταθερά; Όλοι οι παίκτες ήταν στην ίδια σελίδα. Και στο τέλος ο σύλλογος είχε πολλή τύχη. Νικήσαμε το Final Four παίζοντας άμυνα ζώνης και με ελάχιστο rotation.

Μερικές φορές το να έχεις τόσους πολλούς παίκτες που θέλουν να παίζουν πολύ μπορεί να είναι δίκοπο μαχαίρι. Όλοι πιστεύουν ότι είναι οι καλύτεροι. Μπορεί να είναι καλό, μπορεί να είναι κακό. Το πιο σημαντικό είναι να εστιάσουμε στο μπάσκετ και όχι σε πράγματα γύρω από αυτό".

Μάριο Χεζόνια: Για NBA, Ρεάλ και Παναθηναϊκό

Σε ό,τι αφορά το μέλλον του, τόνισε: "Το θέμα της επιστροφής στο NBA επανέρχεται πάντα στο προσκήνιο, είτε είναι απαραίτητο, είτε όχι. Θα δούμε το καλοκαίρι. Νομίζω ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει σε όλα τα μέσα ενημέρωσης.

Ναι, τα ΜΜΕ λένε και για τη Ρεάλ και για τον Παναθηναϊκό. Δεν δίνω σημασία, επικεντρώνομαι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Πέρσι και φέτος έχω φτάσει πραγματικά σε εκείνο το σημείο, όπου δεν με νοιάζει καθόλου τι συμβαίνει γύρω μου. Και αυτό, πιστέψτε με, είναι μεγάλη επιτυχία για μένα. Δεν ήταν έτσι πριν. Εξάλλου, δεν κλείνω την πόρτα σε κανέναν".