Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. "Στον Ολυμπιακό παίρνετε μόνο καλά παιδιά λένε και μας κοροϊδεύουν. Ε ναι εμείς αυτό κοιτάμε πρώτα από όλα γι' αυτό έχουμε τα καλύτερα αποδυτήρια που υπάρχουν" έλεγε ο Χρήστος Μπαφές μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος στο Ηράκλειο. Και ο Άλεκ Πίτερς εκτός από παικταράς, είναι και ένας χαρακτήρας που ταιριάζει απόλυτα με τη φιλοσοφία της ομάδας. Μέχρι το 2026 ο "Αλέκος" θα βομβαρδίζει τα αντίπαλα καλάθια και θα αποτελεί άλλη μια ήρεμη δύναμη στα αποδυτήρια της ομάδας με τους αδερφούς Αγγελόπουλους να τον ανταμείβουν με γενναία αύξηση.

Οι βάσεις της ξεχωριστής συνεργασίας Ολυμπιακού - Πίτερς μπήκαν από την περσινή σεζόν

Ο Άλεκ Πίτερς δεν είχε μεγάλο ρόλο στο λιμάνι την πρώτη σεζόν που ήρθε. Και αυτό γιατί είχε πέσει πάνω σε ένα... φαινόμενο, τον Σάσα Βεζένκοφ. Ακόμη κι έτσι όμως πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι θα μπορούσε να έχει κι άλλα λεπτά πάνω στο παρκέ. Ο ίδιος δεν τα είχε αλλά παρ' όλα αυτά δεν γκρίνιαξε ποτέ. Και όχι μόνο δεν γκρίνιαξε, αλλά κατάφερε να βάλει και τη σφραγίδα του αρκετές φορές, όπως στον περσινό τελικό Κυπέλλου όπου βγήκε MVP. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cqmspma47s4x)

Την πρώτη του σεζόν στο λιμάνι ο Πίτερς εξελίχθηκε σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού του. Γνώριζε ότι δεν θα έπαιρνε πολλές μπάλες στα χέρια του και γι' αυτό έδωσε έμφαση στη βελτίωσή του τόσο στην άμυνα όσο κυρίως στο ριμπάουντ. Από ένας απλός σουτέρ, πλέον μεταμορφώθηκε σε έναν από τους πιο ολοκληρωμένους power forward της Euroleague και κυρίως, τον ιδανικό παίκτη για να αντικαταστήσει τον Σάσα Βεζένκοφ. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cw1o21o1z7ah)

Η εκτόξευση τη φετινή σεζόν, η ανταμειβή του Ολυμπιακού στον Πίτερς και η ασφάλεια της οικογένειάς του

Η υπομονή την πρώτη του σεζόν, τον έχει ανταμείψει απόλυτα τη δεύτερη. Και έπεται συνέχεια. Δεν είναι οι 14,6 πόντοι με 54,8% στο τρίποντο. Δεν είναι τα 5,2 ριμπάουντ και το 16,1 στο σύστημα αξιολόγησης. Είναι η συνολική του παρουσία. Το γεγονός ότι στο ξεκίνημα της σεζόν και μέχρι τον τελευταίο καιρό όπου βρήκε ρυθμό ο Πετρούσεφ και βοήθησε ο Παπανικολάου, κουβάλησε μόνος του τη θέση "4".

Πλέον με έναν ικανότερο παίκτη στο πλάι του για να μοιράζονται τη θέση, έχει περισσότερη άνεση στο παιχνίδι του. Βγάζει ακόμη περισσότερη ενέργεια και βοηθάει σε όλους τους τομείς. Ο Πίτερς είναι για τον φετινό Ολυμπιακό σχεδόν όσο ήταν για τον περσινό ο Σάσα Βεζένκοφ. Ο ίδιος το γνωρίζει καλύτερα από όλους, γι' αυτό και αποδίδει σε μόνιμη βάση. 

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν άναψε τυχαία το "πράσινο φως" για την ανανέωσή του. Ο Πίτερς είναι ότι ακριβώς χρειαζόταν η ομάδα σε ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι. Ο Αμερικανός άρπαξε την ευκαιρία του και πλέον οι φίλοι της ομάδας λένε καλά που δεν έμπλεξαν με τον Μίροτιτς

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cy14b7xkadrt)

Έχοντας πλέον και ένα παιδί με τη σύζυγό του, ο "Αλέκος" έψαχνε μια σταθερότητα. Ένα ασφαλές περιβάλλον για να κάνει τα πρώτα της βήματα η μικρή του κόρη. Ο Ολυμπιακός του προσφέρει απλόχερα αυτό το περιβάλλον. Και πλέον με το ζήτημα να λύνεται πρόωρα, όπως συνηθίζουν άλλωστε να κάνουν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι από όταν επέστρεψε στο λιμάνι ο Μπαρτζώκας, μόνο μέλημα του Πίτερς θα είναι το παρκέ. Για τα επόμενα δύο χρόνια, η οικογένειά του θα είναι μαζί του σε ένα ασφαλές και σχεδόν ιδανικό περιβάλλον.

Η παράμετρος Σάσα Βεζένκοφ

Με την ανανέωση του Άλεκ Πίτερς γίνεται εύκολα αντιληπτό πως πολύ δύσκολα θα υπάρξει θέμα επιστροφής του Σάσα Βεζένκοφ στην Ευρώπη το προσεχές καλοκαίρι. Ο Σάσα προφανώς δεν αρέσκεται να βρίσκεται στην άκρη του πάγκου, αλλά έχει βάλει στοίχημα με τον εαυτό του να πετύχει στο NBA. Ο φόργουορντ των Σακραμέντο Κινγκς είναι πλέον... εθνικός σταρ στη Βουλγαρία, ο δικός τους Γιάννης Αντετοκούνμπο. Και αυτό προφανώς το έχουν καταλάβει καλύτερα από τον καθένα στον Ολυμπιακό, γι' αυτό και φρόντισαν να καλυφθούν.

Υ.Γ. Λίγη υπομονή για τον επόμενο (3)!